Acasă Sport Fotbal / Criza financiară poate atinge cotele falimentului pe Borzoghean: FC...

Fotbal / Criza financiară poate atinge cotele falimentului pe Borzoghean: FC Ceahlăul „are şanse“ să nu mai poată relua campionatul

990
2
DISTRIBUIȚI

 

l doar vânzarea jucătorilor mai poate salva activitatea echipei pietrene de fotbal

Situaţia critică din punct de vedere financiar a grupării pietrene FC Ceahlăul are toate şansele de a lăsa întrecerea campionatului intern de fotbal, Liga 1, într-un format cu doar 17 competitoare. Situaţia poate deveni reală chiar înainte de startul returului, în primăvară.

Devenită, cu timpul, una dintre grupările de tradiţie în fotbalul românesc, echipa galben-negrilor pierde, de la o zi la alta, şansele de a se mai număra între componentele actualei competiţii a primului eşalon.

Într-o nouă încercare de a-şi cere restanţele financiare pe care le-au contabilizat în acest nou sezon, jucătorii au aflat de la diriguitorii rămaşi în club că pot să-şi caute alte echipe. Tocmai pentru faptul că nu mai există banii care să asigure continuitatea echipei în Liga 1.

„Ne va fi foarte greu să continuăm, fără vânzarea jucătorilor!“

„Majoritatea echipelor din România se confruntă cu astfel de probleme, însă la noi nu mai există nicio sursă de finanţare în acest moment. S-au făcut eforturi, dar nu s-a rezolvat nimic. În situaţia de acum, ne va fi foarte greu să continuăm fără să nu reuşim să vindem un jucător sau doi. Orice fotbalist este de vânzare la echipa Ceahlăului“, confirma antrenorul Florin Marin.

„Să vedem dacă găsim bani pentru pregătirea de iarnă“

În curtea grupării pietrene de fotbal, vacanţa de iarnă   s-ar putea prelungi chiar mai mult de data fixată iniţial pentru reunirea lotului: 12 ianuarie. „Vom vedea dacă vor fi găsiţi bani pentru pregătirea de iarnă a formaţiei şi dacă voi avea jucători la dispoziţie“, completa antrenorul de la FC Ceahlăul. În ideea păstrării „în viaţă“ a unei echipe de fotbal la Piatra-Neamţ, Florin Marin va mai avea la dispoziţie un ultim „colac de salvare“: Centrul de Copii şi Juniori. Doar de acolo antrenorul îşi mai poate „alimenta“ vestiarul cu jucători, în situaţia în care actualii componenţi ai lotului îşi vor găsi alte angajamente sau vor rămâne indiferenţi de activitatea FC Ceahlăul, cât timp rămân cu restanţele neachitate.

700.000 de euro, restanţa Ceahlăului aşteptată din drepturile TV

Preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului pietrean de fotbal încă mai aşteaptă diferenţele de bani pe care FC Ceahlăul trebuie să le primească din drepturile de televiziune. „De două-trei săptămâni ar fi trebuit să ne sosească aceşti bani şi nu ştiu de ce întârzie. Noi am mai avea de primit vreo şapte sute de mii de euro“, declara preşedintele Măstăcăneanu.

Chiar şi insuficiente nevoilor echipei din situaţia actuală, fondurile respective ar mai da o şansă echipei pietrene de fotbal să-şi continue parcursul măcar până la finele sezonului actual de Liga 1.  „Pentru noi, singura variantă concretă este cea de a primi mai repede banii din drepturile de televiziune. Altfel, nu văd nicio soluţie pentru a relua campionatul de la începutul returului. Efectiv nu mai avem niciun ban!“, susţine Viorel Măstăcăneanu.

„Toate echipele care se bazau pe drepturile TV vor muri“

Mulţi dintre reprezentanţii cluburilor din Liga 1 nu ştiu însă dacă vor mai primi cea dea doua tranşă din drepturile de televiziune. Preşedintele Iftimie de la FC Botoşani vorbeşte despre un scenariu sumbru. „Toate echipele care se bazau pe drepturile TV vor muri“.

La capătul turului de campionat în Liga 1, formaţia pietreană nu este ultima în clasament. Cu cele 14 puncte câştigate timp de 17 etape, ai noştri au rămas pe locul 15. 29 august a fost data ultimei victorii a formaţiei de fotbal Ceahlăul, în campionatul primului eşalon.

(Ciprian AVĂDANEI)

2 COMENTARII

  1. Ceahlaul ar trebui sa continue. Este o echipa de traditie in fotbalul romanesc. Conducatorii care au reusit sa aduca clubul in starea asta trebuie sa plece. Si sa plateasca pentru nenorocirile pe care le-au facut

    • Pai daca nu SUNT BANI?
      Primaria si CL, CJ nu mai dau niciun leu, iar din drepturile de televizare…au de asteptat mult si bine din ce sa traiasca clubul? Sponsorii sunt putini si debili iar din vanzarea de bilete? O gluma buna…200-300 de spectari care vin la meci nu asigura nici plata baremurilor oficialilor!
      Cel mai mult ma doare faptul ca vom fi primul club din liga 1 din istorie care nu VA TERMINA CAMPIONATUL! Adica…NU VOM INCEPE RETURUL!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.