Acasă Eveniment Fost poliţist – ţepar de milioane

Fost poliţist – ţepar de milioane

409
0
DISTRIBUIȚI

Neculai Desmerdatu, un bărbat în vârstă de 57 de ani, din comuna Răuceşti, fost poliţist, pe numele căruia era emis un mandat de arestare de către Curtea de Apel Bacău, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional, înşelăciune, complicitate la delapidare şi spălare de bani, a fost depistat de oamenii legii, în ziua de 7 iulie, şi băgat în arest.

De asemenea, în aceeaşi marţi, oamenii legii l-au depistat şi băgat „la răcoare“ şi pe romaşcanul Sinel Cosmin Ardeleanu (49 de ani), plasat iniţial în arest domiciliar. El a ajuns după gratii pentru că nu a respectat interdicţiile impuse de judecători în acelaşi dosar în care este cercetat şi fostul poliţist.

„Din ancheta poliţiştilor au rezultat indicii că, în decembrie 2018, bărbatul împreună cu alte două persoane, a constituit un grup infracţional, în vederea săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune prin inducerea în eroare a reprezentanţilor operatorilor economici având ca obiect de activitate producţia şi comercializarea de materiale de construcţie, delapidare prin însuşirea mărfurilor aflate în stocul unei societăţi comerciale şi spălare de bani. De asemenea, în perioada ianuarie – iunie 2019, a acţionat în numele aceleaşi societăţi comerciale; folosind calitatea mincinoasă de director economic, a indus şi menţinut în eroare pe parcursul relaţiei comerciale pe reprezentanţii mai multor societăţi comerciale având ca obiect de activitate producţia şi comercializarea de materiale de construcţie, achiziţionând mărfuri în valoare de peste 1.700.000 de lei, emiţând mai multe bilete la ordin fără acoperire şi omiţând să mai achite contravaloarea produselor. Totodată, în aceeaşi perioadă, cele trei persoane şi-au însuşit materiale de construcţii în valoare de peste 2.000.000 de lei, pe care le-au valorificat în regim nefiscalizat, la preţuri mult diminuate“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.