Acasă Administratie Focar de Covid, într-un centru rezidenţial

Focar de Covid, într-un centru rezidenţial

1183
0
DISTRIBUIȚI

În ultima săptămână de raportări, la nivel judeţean, autorităţile au confirmat 152 de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2. Printre aceste cazuri se numără şi 16 copii, însă, potrivit personalului medical, nici unul dintre pacienţii minori nu a avut nevoie de internare în spital.

Săptămâna trecută, inspectorii sanitari au depistat un focar Covid-19 în cadrul unui centru rezidenţial, unde cinci persoane au fost confirmate cu infecţie SARS-CoV-2. Incidenţa cazurilor de infecţie cu noul coronavirus, în judeţ, a ajuns la 0,52 cazuri, la 1.000 de locuitori. Toate localităţile au sub trei cazuri confirmate, la 1.000 de locuitori. În aceeaşi perioadă, au decedat patru persoane, trei femei şi un bărbat, cu vârste între 61 şi 87 de ani, cu antecendente patologice – bolile cardio-vasculare şi bolile metabolice fiind preponderente.

Procentul de pozitivare a testelor este de 4%. În intervalul 12-19 martie, au fost efectuate 4.415 de teste, din care 69% teste rapide antigenice. În prezent, 33 de persoane confirmate Covid-19 sunt internate în spitalele nemţene. Jumătate dintre pacienţii internaţi au forme medii şi severe de Covid-19. În secţiile ATI ale spitalelor, din judeţ, era internată, ieri, o singură persoană. (M.T.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.