Acasă Eveniment Florari traficanţi de droguri

Florari traficanţi de droguri

4965
0
DISTRIBUIȚI

Şapte indivizi din municipiul Piatra-Neamţ, dintre care unul stabilit la Iaşi, au fost arestaţi preventiv de Tribunal, în ziua de 1 martie, după o amblă operaţiunea DIICOT desfăşurată pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de droguri.

Trei dintre membrii grupului sunt fraţi şi deţin o florărie în urbea de sub Pietricica; activitate sub „paravanul“ căreia se derulau şi o parte din operaţiunile de vânzare de cannabis şi etonobotanice. Este vorba despre fraţii Emilian, Vasile şi Sebi Cristinel (zis „Mihai“) Vicol, ultimii doi porecliţi „Floraru“. După gratii au mai ajuns, totodată, Ionel Robert Dura, Bogdan Vasile Dudău, Andrei Radu Iacob şi Ilie Bogdan Gabor – acesta din urmă fiind stabilit în Iaşi. El a apucat să fugă de acasă, însă a fost prins pe Aeroportul Otopeni, când încerca să plece din ţară.

Acţiunea de prindere a traficanţilor a fost derulată de Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, cu sprijinul altor structuri şi al Brigăzii Operaţiuni Speciale Iaşi.

Potrivit anchetatorilor, grupul era supravegheat de mai multe luni, iar în după-amiaza de 28 februarie, doi dintre traficanţi au fost prinşi în flagrant, în     Piatra-Neamţ, când încercau să vândă 70 de grame de cannabis. Ei mai comercia-lizaseră droguri diverşilor consumatori din oraş, dar şi unor ofiţeri sub acoperire, autorizaţi de DIICOT să facă tranzacţiile. După flagrant, s-a descins la locuinţele traficanţilor din Piatra-Neamţ, ocazie cu care au fost găsite următoarele bunuri şi valori: aproximativ un kilogram de cannabis, 300 de grame de etnobotanice, trei cântare electronice, patru dispozitive de mărunţit tutunul, aproape 13.000 de lei, 2.000 de euro, zece telefoane mobile, 50 de grame de aur şi 44 de cartuşe cu glonţ de calibrul 9 mm. Şi la Iaşi, în casa individului care a încercat să fugă din ţară, oamenii legii au descoperit 3.000 de lei şi zece grame de cannabis.

Vineri după-amiază (1 martie), la DIICOT au fost audiaţi, pe lângă cei şapte traficanţi, şi 20 de martori. Pe la ora 19, după finalizarea audierilor, Tribunalul i-a arestat pe cei şapte traficanţi, sub aspectul săvârşirii următoarelor infracţiuni: constituire a unui grup infracţional organizat, efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive în formă continuată, deţinere de droguri de risc fără drept în vederea consumului propriu, trafic de droguri şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Co toţii au contestat măsura încarcerării; ultimul cuvânt în acest sens urmând să îl aibă Curtea de Apel Bacău.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.