Acasă Economic File de somon, produs de Negro 2000, infestat cu Listeria

File de somon, produs de Negro 2000, infestat cu Listeria

2839
0
DISTRIBUIȚI

Reprezentanţii companiei Negro 2000 au dispus retragerea de la comercializare a produsului „File de somon afumat, 140g“, vândut de Carrefour, deoarece au evidenţiat  bacteria „Listeria monocytogenes“. Este vorba despre lotul 51 C/DLC 04.02.2019,  Cod EAN: 5941330014327.

Persoanele care au cumpărat „File de somon afumat, 140g“ sunt sfătuite să nu îl consume, ci să îl distrugă ori să îl ducă înapoi în magazinele de unde l-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Persoanele care au consumat file de somon afumat cu bacteria „Listeria monocytogenes“ şi care prezintă febră simplă sau însoţită de dureri de cap, trebuie să consulte medicul şi să raporteze acest consum. Femeile gravide, persoanele imunosupresoare, precum şi cele în vârstă trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome care pot sugera listerioza, boală potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni.

Potrivit specialiştilor, listerioza este o afecţiune rară, infecţioasă, produsă de bacteria numită „Listeria monocytogenes“, care se transmite de obicei la oameni prin produse alimentare contaminate. În unele cazuri germenul a fost transmis prin contact direct cu alte persoane infectate, sau animale. Listerioza afectează cel mai adesea nou-născuţii, persoanele în vârstă, femeile însărcinate şi persoanele cu un sistem imunitar scăzut. Diagnosticarea promptă şi tratamentul bolii sunt necesare, pentru a evita apariţia unor complicaţii.

În ultima perioadă, retragerile de produse alimentare despre care există suspiciuni de contaminare cu bacteria „Listeria monocytogenes“ s-au înmulţit. La finele anului trecut,  magazinul Carrefour a rechemat produsele „Salată de humus“ şi „Salata cu icre de crap şi ceapă“, branduri proprii, după ce a constatat prezenţa bacteriei „Listeria monocytogenes“.

Alte magazine cunoscute în piaţa locală au retras de la comercializare, nu o dată, legume congelate despre care exista suspiciunea că sunt contaminate cu această bacterie.

(Natalia RÎŞTEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.