6.8 C
Piatra Neamț
duminică, martie 23, 2025
AcasăEvenimentFalsa eliberare a lui „Ţâţă“

Falsa eliberare a lui „Ţâţă“

Date:

 

Adrian Marin Botez, zis „Ţâţă“, pietreanul care a înfiinţat „Academia Infractorilor Români“, aflat în prezent după gratii, nu a fost eliberat din greşeală din arestul Poliţiei Capitalei, pe 30 iunie 2014.

Conform Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Organizate şi Terorismului (DIICOT), „Ţâţă“ a fost pus în libertate pentru a i se putea proba implicarea în „Academie“.

La vremea respectivă, oficialităţile au comunicat că bărbatul a fost pus pe liber, din arest, de nişte subofiţeri care ar fi interpretat greşit o sentinţă transmisă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a României. Prin respectiva misivă se confirma că „Ţâţă“ are de executat 12 ani de închisoare, pentru că a plănuit şi pus în aplicare tentativa de suprimare a rivalului „Puiu“ Mironescu. Atunci s-a susţinut că agenţii de la arest au înţeles eronat sentinţa trimisă şi l-au eliberat, din greşeală, pe deţinut.

Acum, după ce „Academia“ a fost destructurată, se demonstrează că totul a fost doar o strategie a omenilor legii, care aveau nevoie de „Ţâţă“ în libertate, pentru a putea aduna probe în vederea destructurării grupării infracţio-nale coordonate de el. Altfel spus, „Ţâţă“ trebuia eliberat ca să se dea de gol, lucru care s-a şi întâmplat.

În altă ordine de idei, după ce Poliţia Română a transmis, pentru „credibilitate“, comunicatul prin care anunţa cercetarea subofiţerilor care l-au eliberat pe deţinut, niciunul din „vinovaţi“ nu a fost sancţionat, pentru că întreaga operaţiune a făcut parte              dintr-un plan al DIICOT.

20 mai 2014

În mai anul trecut, „Ţâţă“, dat în urmărire internaţională, a fost prins la Bucureşti, în apropierea ÎCCJ, când stătea la o terasă.

Anterior, un locotenent al acestuia (Vasilică Popa, fost Purice) a fost arestat, iar asupra lui a fost găsit „Regulamentul“ după care funcţiona „Academia“. Dându-şi seama de modul de organizare a grupării infracţionale, oamenii legii au hotărât ca, atunci când se va „greşi“ cu eliberarea lui „Ţâţă“ (data trebuind să fie cea la care interlopul avea termen la instanţă), să facă un scenariu şi să-l inducă în eroare pe „Ţâţă“ şi, lăsându-l liber, să poată aduna probe împotriva lui. Bineînţeles, în tot acest timp, Poliţia supraveghea.

„Ţâţă“ a fost eliberat apoi, din „greşeală“, iar pe 16 ianuarie anul acesta, când deja se adunaseră suficiente probe, a fost iar încătuşat, chipurile fiind depistat la Cluj. Au urmat descinderile care au dus la destructurarea „Academiei“, derspre care am şi relatat în ediţiile anterioare.

Membrii grupării

DIICOT a dat publicităţii şi numele celor din „Academie“, pentru care s-a cerut (şi parţial s-a obţinut în cazul a 14 persoane) arestarea preventivă. Iată care sunt aceştia.

1. Flavius Ungureanu (care, în 2014, a participat la programul de pregătire infracţională în casa de antrenamente din Cluj Napoca, situată pe strada Fabricii, numărul 117).

2. Cosmin Andrei Rusu

3. George Vasile Săbiuţă

4. Alexandru Florin Pădu-rean

5. Mihai Olivian Stănică

6. Alexandru Mihai Martiniuc (minor, cu vârsta de peste 16 ani)

7. Gheorghiţă Constantin Bostan (minor)

8. Adrian Petruţ Chindea (15 ani şi zece luni)

9. Bogdan Petru Movilă (recidivist)

10. Cosmin Petru Munteanu.

11. Constantin Mihai, zis „Luptătorul“

12. Ionuţ Cătălin Ispas, zis „Botos“.

13. Daniel Florin Diţă

14. Adolf Gliga, zis „Adi Burtă“

15. Vasilică Popa (fost Purice), cel asupra căruia, pe 20 mai 2014, la arestare, a fost găsit „Regulamentul“ grupării făcută de „Ţâţă“

16. Sorin Costel Lăcătuşu, zis „Schelet“

17. Dragoş Mihai Ştirbu, zis „Frape“ (cu antecedente penale pentru fapte comise în străinătate)

18. Ioan Ştirbu (fost Zavate), zis „Ion Nebunul“

19. Costel Acozmei (zis „Şchiopul“ sau „Costache“), care avea rolul de casier

20. Viorel Vasile Sandu (fost Raveica), zis „Puţoi“ sau „Inginerul“

21. Dorel Laurenţiu Ursu, zis „Moşu“, proprietarul unui autoturism înmatriculat NT-24-MOS

22. Vasile Huţulean (fost Corman), zis „Cap Alb“, sau „Moşneagul“

23. Alexandra Gheorghiu, zisă „Alexa“, domiciliată în Adjud, judeţul Vrancea, care se ocupa de închirierea caselor în care avea loc antrenarea recruţilor.

24. Ilinca Gabriela Chirilă, zisă „Găbiţa“, domiciliată în municipiul Piatra-Neamţ

25. Andreea Ioana Niţă

26. Mircea Florin Savu, zis „Ciccio“, recidivist, mâna dreaptă a şefului

27. Adrian Marin Botez, zis „Ţâţă“, fost Lazăr, recidivist, încarcerat în prezent la Penitenciarul Iaşi. (Mihai SAVA)

Ultimele știri 🗞

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.