Acasă Eveniment Explozie devastatoare în Săvineşti

Explozie devastatoare în Săvineşti

1082
1
DISTRIBUIȚI

l o locuinţă a fost avariată din cauza deflagraţiei l din fericire, nimeni nu a fost rănit l explozia s-a datorat unei acumulări de gaze la centrala termică a casei, dar nu a fost urmată de un incendiu

Spaimă cumplită pentru un bărbat din localitatea Săvineşti, care se pregătea să facă, înainte de culcare, o baie caldă şi odihnitoare. Locuinţa lui a sărit în aer după ce bărbatul a dat drumul robinetului de apă caldă şi a intrat în funcţiune centrala termică, care avea ceva acumulări de gaz, dar fără ca proprietarul să sesizeze pericolul. Nenorocirea s-a întâmplat duminică seara, la 21.50. În momentul când bărbatul s-a dus în baie şi a deschis robinetul de apă caldă, centrala pe gaz a pornit şi în acel moment locuinţa a sărit în aer. Uluit de cele întâmplate, bărbatul a reuşit să iasă pe picioarele lui din casă şi să ceară ajutor.

Locuinţa a fost complet distrusă. Geamurile şi uşile au zburat, iar bucăţi din pereţi au ajuns pe hol. Pare greu de crezut că bărbatul a scăpat cu viaţă, dar norocul lui a fost că se afla în baie în acel moment iar centrala termică, unde s-a produs explozia, era amplasată în bucătărie.

Din fericire, pe lângă faptul că nu au fost victime, explozia nu a fost urmată de un incendiu, astfel că nu a fost nevoie de prezenţa pompierilor decât pentru a asigura măsurile PSI pentru echipele de la E.On Gaz, ve-nite să repare scurgerea de gaze. Pompierii confirmă faptul că o acumulare de gaze a generat explozia.

„Explozia s-a produs la o casă de locuit şi nu a fost urmată de un incendiu. Se pare că a fost vorba de o acumulare de gaz în bucătărie, iar la aprinderea centralei termice cu senzor, s-a produs o scânteie. Bărbatul era la baie în acel moment, a deschis, probabil, circuitul de apă caldă şi de aici s-a pornit şi centrala. Au sărit uşile şi a fost afectată şi structura de rezistenţă a casei, sunt pagube. Dar nu au fost victime“, a declarat sublocotenentul Andrei Grancea, purtător de cuvânt al ISU Neamţ.

Un incident asemănător a avut loc pe 26 august într-un bloc de locuinţe din cartierul pietrean Mărăţei. O explozie puternică a avut loc, atunci, într-o garsonieră din blocul 101 de pe strada Dimitrie Leonida. Încă din prima clipă geamurile şi uşa garso-nierei au fost smulse din balamale şi aruncate în lături. Proprietara locuinţei se afla acasă şi a fost rănită în timpul exploziei, fiind ulterior transportată la spital cu arsuri pe mâini şi picioare. În momentul în care a vrut să pornească aragazul, scurgerile de gaz la furtunul dintre butelie şi aragaz au generat explozia.

(Ioana CALIŢCHO)

1 COMENTARIU

  1. […] Spaimă cumplită pentru un bărbat din localitatea Săvineşti, care se pregătea să facă, înainte de culcare, o baie caldă şi odihnitoare. Locuinţa lui a sărit în aer după ce bărbatul a dat drumul robinetului de apă caldă şi a intrat în funcţiune centrala termică, care avea ceva acumulări de gaz, dar fără ca proprietarul să sesizeze pericolul.  Detalii pe Realitatea Media […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.