Acasă Economic Epopeea Pieţei Centrale

Epopeea Pieţei Centrale

823
2
DISTRIBUIȚI

l clădirea rămasă în picioare, transferată la primărie apoi la Ministerul Dezvoltării

Primăria şi-a transferat în proprietate restul de clădire rămas în picioare de la Piaţa Centrală. Acest lucru a fost făcut în şedinţa extraordinară a Consiliului Local, convocată luni după-amiază. Hotărârea adoptată prevede încheierea unui contract de dare în plată în sensul transmiterii către municipiul Piatra-Neamţ a dreptului de proprietate asupra  bunurilor mobile reprezentând materiale de construcţii rămase dupa efectuarea lucrării „desfiinţare pereţi  de la parterul construcţiei hală carne, peşte şi brânzeturi – Piaţa Centrală  Sfântul Gheorghe“, în vederea stingerii parţiale a obligaţiilor de plată datorate de către SC CMI Urban SA, reprezentând redevenţa în baza contractului de concesiune, neachitată, respectiv stingerea parţială cu suma  în cuantum de 298.720 lei din debit conform raportului de evaluare înregistrat la CMI Urban SA, aprobat de AGA, din suma totală de 16.058.714 lei (din care debit în sumă de 7.722.784 lei şi majorări în sumă de  8.335.930 lei)“. Cu transferul parafat, autorităţile locale vor depune şi acest ultim document la CNI, pentru a putea fi demarată licitaţia pentru execuţia lucrărilor de reconstrucţie a pieţei, ce se împotmoliseră la un moment dat din cauză că a apărut problema cu ipoteca ce trebuia ridicată. Acum, când în sfârşit ipoteca de pe Piaţa Centrală a fost ridicată şi cartea funciară este liberă de orice sarcini, autorităţile locale au primit observaţia că trebuie să demonstreze, din nou, că respectivul complex comercial le aparţine şi că nu este gajat vreunei bănci. Solicitarea a venit din partea Companiei Naţionale de Investiţii, ce va derula licitaţia pentru lucrările de reconstrucţie a Pieţei Centrale, iar zilele acestea, autorităţile locale încearcă să rezolve şi aceste ultime hârtii necesare dosarului.

„Am avut o şedinţă de Consiliu Local pentru a aproba preluarea elementelor rămase la Piaţa Centrală; după ce facem acest lucru, vom pleca la Bucureşti cu dosarul de reconstrucţie al Pieţei Centrale. Mâine se va rezolva cu tot ce mai trebuie la dosar, chiar astăzi am avut o discuţie cu şefa Companiei Naţionale de Investiţii, pentru că ea va duce tot materialul spre aprobare la Ministerul Dezvoltării. Însă trebuie să verifice ce am făcut noi şi va înainta propunerea la Ministerul Dezvoltării“, a declarat viceprimarul Aurelia Simionică.

Autorităţile locale sperau ca până de Paşti să fie gata noua Piaţă Centrală. A fost însă imposibil din cauza problemelor apărute cu dosarul de reconstrucţie şi faptul că Piaţa Centrală s-a aflat sub ipotecă până săptămâna trecută. În momentul în care va fi asigurată suma necesară de către Guvern, pentru reconstrucţia pieţei, urmează ca la Ministerul Dezvoltării Regionale să aibă loc licitaţia pentru desemnarea celui care va efectua lucrarea. Dacă vor avea loc contestaţii privind această licitaţie, reconstrucţia ar putea începe cel mai devreme în toamna acestui an, deci finalizarea lucrării se va face cel mai devreme la sfârşitul anului 2015. Pe altă parte, CMI Urban a primit de la firma de asigurări Astra despăgubire de 7,013 milioane de lei, pentru că a ars Piaţa Centrală. Din aceşti bani, o tranşă de 1,4 milioane de lei au intrat în contul Băncii Transilvania pentru ridicarea ipotecii rămase pe corpul de clădire ce a rezistat în incendiu. Banii de pe despăgubire nu vor fi folosiţi la reconstrucţia Pieţei Centrale, pentru aceasta punându-se speranţele în ajutorul de la Guvern.

(Ioana CALIŢCHO)

2 COMENTARII

  1. Ne mințiți ca pe copii ,deoarece in toamna ne-ați declarat ca aveți banii in cont si piață va fi gata de crăciun .A trecut crăciunul va trece si pastele si așa va trece si vara si dumneavoastră ne veți minți mereu dina Vice .Suntem sătui de realizările dumneavoastră ,străzile sunt un dezastru,drumuri ca in 1900 pline de noroi si aluviuni aduse de prin păduri ,si dumneavoastră va plimbațati prin spitale alături de ginerica si alti pretendenți la publicitate gratis.Sunteți penibili toti ma mir ca nu ca e rușine .Profitați de suferință oamenilor pentru a va poza in diferite ipostaze ,când acești oameni dau spăgi pentru a se face bine .Sa va fie rușine!!!!

  2. hai sa fim seriosi cu tergiversarea documentatiei,,,,,totul e politic !!!!Ne cred prosti dar nu stiu ca lumea inca discerne intre furaciune si buna credinta.Toti au tente de capatuiala orice ar afisa.Prea se afiseaza corectitudine,efort,dar se observa mandria proasta!!!!Sa dispara vreodata acesti gomosi pusi prin functii si parveniti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.