Acasă Administratie Elevii vor primi corn şi lapte abia la anul

Elevii vor primi corn şi lapte abia la anul

322
0
DISTRIBUIȚI

Cu certitudine, preşcolarii şi elevii nemţeni din clasele primare şi gimnaziale vor primi produse de panificaţie, produse lactate şi fructe abia la începutul anului viitor – cel mai probabil din luna februarie.

Şi asta, deoarece Consiliul Judeţean a lansat abia vineri (3 noiembrie) licitaţia pentru desemnarea firmelor care vor distribui produse alimentare celor 44.261 de copii înscrişi la şcolile şi grădiniţele nemţene.

Contractele de furnizare a produselor de panificaţie, produselor lactate şi fructelor vor fi încheiate pentru trei ani şcolari. Suma pusă la bătaie de Consiliul Judeţean pentru anul şcolar 2023-2024, alocată printr-o hotărâre de guvern, este de 17,4 milioane de lei – din care 4,967 milioane de lei pentru produse de panificaţie, 8,482 milioane de lei pentru produse lactate şi 2,226 milioane de lei pentru mere. Alţi aproape 1,8 milioane de lei sunt la dispoziţia şcolilor pentru aşa-numite „măsuri educative“ (promovarea programului, vizite la ferme pomicole, organizarea de concursuri extraşcolare, etc.).

Întârzierea demarării procedurii de licitaţie nu mai reprezintă de mult o noutate. Organizarea licitaţiilor şi verificarea modului în care firmele câştigătoare se achită de obligaţii pică fie în sarcina consiliilor locale, fie în cea a Consiliului Judeţean.

La Neamţ, toate autorităţile comunelor şi oraşelor au pasat responsabilitatea la Consiliul Judeţean, prin hotărâri de consiliu local. Abia după ce au adunat toate „negaţiile“ din localităţi cei de la Consiliul Judeţean au putut lansa propria licitaţie.

În anul şcolar 2022-2023, copiii au primit produse alimentare după şase luni de la debutul cursurilor. (L.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.