În timp ce la Spitalul Judeţean de Urgenţă cabinetul de Recuperare medicală a fost închis, de aproape jumătate de an, după ce singurul medic care asigura asistenţa medicală, acolo, a ales să plece la altă unitate sanitară, Spitalul Orăşenesc „Sf. Dimitrie“ din Târgu-Neamţ se laudă cu o nouă investiţie, fix pe aceeaşi linie. În cadrul Laboratorului de Recuperare medicală a spitalului târgnemţean s-a dotat si amenajat cabinetul de magnetoterapie, unde scurte si laser de înaltă, intensitate dedicat pacientilor cu anumite afecţiuni.
„Magnetodiafluxul este o procedură care foloseşte câmpuri electromagnetice generate de curenţi de joasă frecvenţă. Utilizează efectele terapeutice ale câmpului magnetic în aplicaţii generale sau locale asupra ţesuturilor, care are drept scop scăderea procesului inflamator articular şi abarticular, scăderea contracturii musculare antalgice şi creşterea pragului cortical la durere. Câmpul magnetic uniform este realizat de o bobină circulara, mare, înăuntrul căreia este aşezat pacientul. Exista şi posibilitatea creării unui câmp magnetic mai mic, folosit doar pentru anumite regiuni, de exemplu, strict pentru regiunea cervicală“, a precizat dr. Alexandru Pătraşcu, managerul Spitalului Târgu-Neamţ.
Această procedură va fi de folos, în special, pacienţilor cu afecţiuni articulare, afecţiuni digestive, afecţiuni neuro psihice, afecţiuni cardiovasculare.
Recent, la acelaşi spital, cu ajutorul unor sponsori, a fost renovat şi spaţiul dedicat micilor intervenţii chirurgicale din cadrul Compartimentului de Primire Urgenţe.
(M.T.)