l Mihăiţă Albu vrea să rămână, cu orice preţ, director la „Victor Brauner“
Ieri, Inspectoratul Şcolar Judeţean a afişat lista cadrelor didactice care s-au înscris la selecţia în vederea ocupării a 19 funcţii de directori, cu delegaţie, în şcolile din judeţ. Pe lista celor programaţi pentru interviu apar 20 de nume, alţi doi candidaţi fiind respinşi în etapa administrativă, ei nefiind experţi în management educaţional. Este vorba despre Constantin Bogdan (în postura de singur candidat la funcţia de director al Seminarului Piatra-Neamţ) şi Cristina Grigore (dorea funcţia de director adjunct al Seminarului „Veniamin Costachi“ Vânători-Neamţ).
Candidata „5 în 1“
Reinstalat în funcţie de Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar, în ciuda faptului că la proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de conducere în şcoli, de anul trecut, a obţinut cea mai mică notă dintre toţi concurenţii din Neamţ, profesorul Mihăiţă Albu vrea cu orice preţ să rămână încă un an director al Liceului de Arte „Victor Brauner“ Piatra-Neamţ. Dovadă că şi-a depus dosarul de participare la „audierile“ care se vor desfăşura luni, 21 august. Problema este că are contracandidat, în persoana profesoarei Alina Andreea Cîmpeanu…
O altă prezenţă oarecum exotică este a profesoarei Magdalena Gheorghiţă. Învinsă, acum o lună, de Gabriela Samson în cursa pentru ocuparea funcţiei de director al Liceului Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad“ Horia, Magdalena Gheorghiţă vizează acum nu mai puţin de patru fotolii directoriale. Pe principiul „fie ce-o fi, numai director să fiu“, ea va concura pentru următoarele funcţii: director adjunct la Liceul Tehnologic Nisiporeşti; director la Şcoala Boghicea; director adjunct la Şcoala Pildeşti – Cordun; director adjunct la Şcoala Vasile Alecsandri“ Roman. Unde mai pui că vizase şi funcţia de director adjunct al Seminarului Franciscan din roman, însă dosarul i-a fost respins deoarece nu a obţinut aviz din partea reprezentanţilor Bisericii Catolice.
Şi Claudia Georgiana Covasan are în vedere două funcţii de conducere: director adjunct la Şcoala nr. 1 Bicaz, respectiv director adjunct la Şcoala nr. 2 Piatra-Neamţ.
Pentru celelalte funcţii care trebuie ocupate, candidaţi sunt: Lenuţa Creţu – Şcoala Bahna (director adjunct); Hortenzia Moraru – Şcoala Gimnazială nr. 1 Bicaz (director adjunct); Anca Florina Bivol şi Gabriela Pascal – Liceul Tehnologic Nisiporeşti/Boteşti (director adjunct); Eugen Mihai – Şcoala Boghicea (director); Elena Topliceanu – Liceul Tehnolo-gic Dămuc (director); Constantin Gavriluţ – Şcoala Gimnazială „Ioan Luca“ Farcaşa (director); Dan Vîntu – Şcoala Oniceni (director); Maria Magdalena Ungureanu – Şcoala Postliceală Sanitară Piatra-Neamţ (director); Maria Doroftei şi Vasilica Ancuţa – Şcoala Gimnazială „Iustin Pîrvu“ Poiana Teiului (director adjunct); Nicuşor Pop – Liceul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi“ Roman (director adjunct); Lăcrămioara Elena Luca – Şcoala Gimnazială „Vasile Alecsandri“ Roman (director adjunct); Maria Petruţ – Clubul Copiilor Săbăoani (director); Doina Teodora Paga – Liceul Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau“ Vânători-Neamţ (director adjunct).
Potrivit unei note ministeriale care a ajuns şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ, ocuparea acestor funcţii de conducere se va face în urma derulării unor interviuri şi a prezentării unor planuri de management în faţa a trei membri ai Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar. Dacă tot rămân funcţii neocupate, vor fi delegaţi la conducere acei participanţi la sesiunile de concurs derulate până acum – care au fost declaraţi „admişi fără loc“.
(Liviu ILIE)
Un mic detaliu legat de modul cum intelege Mihaita Albu de la “Victor Brauner” notiunea de fisa postului si atributiuni de serviciu pentru fiecare angajat din cadrul institutiei:
Nu cu mult timp in urma la Victor Brauner a fost scos la concurs un post de paznic. Cei care s-au prezentat la au fos nevoiti sa-si demostreze maiestria in: operator calculator, sudura, tamplarie, zidarie, zugrav, lacatus mecanic, etc.
Repet – Pentru a te angaja ca pe post de paznic la „Victor Brauner“ sub conducerea lui Mihaita Albu, trebuie sa fii multitasking: tamplar, sudor, zugrav, operator PC, lacatus mecanic, etc.
Poate se autosesizeaza atat Inspectoratul Scolar Judetean cat si Inspectoratul Teritorial de Munca. Dupa ce s-au autosesizat institutiile mai sus mentionate, asteptam si un punct de vedere impreuna cu masurile aplicate in acest sens!
Si care este problema ? In toate scolile din Romania,bibliotecarii,secretarele.informaticianul ,administratorul , tot personalul didactic si nedidactic, fac de toate.tot ce trebuie facut ca unitatea sa functioneze. Doar nu directorul trebuie sa mute pupitrele,sa sudeze,sa repare clante iar paznicul sa ii puna covorul rosu cand vine si pleaca din scoala. Paznicii…niste puturosi cu ifose,care pazesc, ce ?
Dar ce ar trbui sa faca paznicul ? Sa puna covorul rosu,cand vin profesorii si directorul la scoala ?
Cred c,a de cand d-l Mihaita Albu este sef la acest liceu s-a cam dezacordat……