Acasă Eveniment Din nou, peşti morţi pe Bistriţa

Din nou, peşti morţi pe Bistriţa

438
0
DISTRIBUIȚI

La nici patru săptămâni de la un incident cu o mulţime de peşti morţi în zona Lacului Izvoru Muntelui au apărut din nou motive de alarmare. De astă dată, peştii morţi au fost descoperiţi în amonte de viaductul de la Poiana Largului, în albia Bistriţei.

„În această dimineaţă, colegii pescari au observat peştii morţi la coada lacului acolo unde Bistriţa intră în Lacul Izvoru Muntelui. Sunt câteva zeci de peşti, probabil aduşi de râu la vale. Pescarii au luat bărcile şi au verificat luciul lacului, însă nu au mai găsit şi alţi peşti morţi. Noi am anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, iar ei au anunţat pe cei de la Ape. Acum, în zonă sunt veniţi în control echipe de la Sistemul de Gospodărire a Apelor, de la Garda de Mediu, de la Direcţia Sanitară Veterinară, precum şi poliţişti. Fac cercetări în amonte de viaduct, pe firul apei“, a spus Nicu Robu – preşedintele Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Neamţ.

Rămâne de văzut dacă mortalitatea a apărut ca urmare a vreunei poluări a râului Bistriţa, ori din alte cauze, analizele de laborator putând face lumină în acest caz. În zonă nu prea există activitate economică şi nici mari surse de poluare. Suspiciuni ar putea ridica o staţie de betoane care se află pe malul Bistriţei, la Farcaşa.

Cât priveşte păstrăvii morţi luna trecută, nu se ştie nici acum din ce cauză au murit, nici de la care păstrăvărie „au scăpat“ în lac. Şi atunci, o mulţime de instituţii şi-au trimis salariaţii cu atribuţii de control la Bicaz.

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.