Acasă Politica Din Bâtca Doamnei până în Dărmăneşti, din Văleni până în Speranţa, din...

Din Bâtca Doamnei până în Dărmăneşti, din Văleni până în Speranţa, din Gara Veche până la Sarata, toate trecând prin Centru…

1143
1
DISTRIBUIȚI

Este nevoie de un centru multidisciplinar de recuperare şi reabilitare pentru persoane cu di-zabilităţi şi copii cu autism.

În mod sistematic, în oraşul Piatra Neamţ, drepturile fundamentale ale persoanelor cu di-zabilităţi sunt încălcate. Acestea se lovesc zilnic de lipsa asigurării accesului, în condiţii de egalitate cu ceilalţi, la transport, informaţie şi mijloace de comunicare, inclusiv la tehnologiile şi sistemele informatice şi de comunicaţii şi la alte facilităţi şi servicii deschise sau furnizate publicului, la un sistem de recuperare şi reabi-litare. De aceea este absolut necesară dezvoltarea serviciilor sociale şi serviciilor specia-lizate pentru a transforma oraşul nostru într-un oraş în care fiecare locuitor să fie tratat în mod egal. Astfel, în strategia mea, o importanţă majoră este acordată creării unui centru multidisciplinar de recuperare şi reabilitare pentru persoanele cu dizabilităţi.

Locurile de joacă şi cele de recreere sunt aproape inexistente raportat la suprafaţa oraşului, numărului de locuitori, numărul de copii, normele impuse de un trai civilizat şi sănătos. La Piatra Neamţ nicio investiţie, nicio decizie, nicio măsură cu impact social major nu a ţinut cont de realităţi, statistici sau interesul cetăţeanului. Avem un deficit major la capitolul parcuri. Până la acest moment, problema parcurilor nu a fost luată în serios de Administraţia Publică Locală.

Nu este suficient ca oraşul nostru să fie înconjurat de natură! Avem nevoie de spaţii special amenajate unde comunitatea să îşi desfăşoare activităţile recreative.

Avem nevoie de o viziune modernă de dezvoltare a parcurilor dedicată întregii familii. Avem nevoie de parcuri multifuncţionale, locuri de joacă speciale care să respecte normele internaţionale pentru interacţiunea cu copiii şi care să ofere o gamă largă de posibilităţi de modulare şi creativitate în utilizare. Viitorul îl putem construi împreună!

În definitiv, locuitorii acestui oraş au nevoie de lucruri simple, lucruri care să le facă viaţa mai uşoară, să le ofere lor şi copiilor lor acces la educaţie, la un sistem de sănătate performant, la recreere şi cultură. Tinerii noştri doresc să aibă acces la locuri unde să îşi practice hobby-urile, unde să se dezvolte pe plan sportiv, unde să socia-lizeze, să fie o comunitate.

 

Liviu Harbuz

Candidat PSD pentru Primăria Piatra-Neamţ

1 COMENTARIU

  1. Succes domnule Harbuz,sa deveniti Primarul municipiului Piatra-Neamt,ptr.ca pietrenii s-au saturat de asa,,zisii,,liberali care s -au perindat pe la Primaria orasului si nu au facut ,absolut nimic. Bafta multa ptr.5 iunie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.