Acasă Eveniment Copiii din taberele organizate de preoţi, instruiţi de pompieri

Copiii din taberele organizate de preoţi, instruiţi de pompieri

339
0
DISTRIBUIȚI

În baza unui „Protocolul de prevenire“ încheiat între Arhiepiscopia Iaşilor şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) „Petrodava“, toţi participanţii din tabăra „Floare de colţ“ de la Durău precum şi cei din taberele organizate de diverse parohii sunt iniţiaţi în acordarea măsurilor de prim-ajutor.

Astfel, luni, la Durău, în mijlocul a 120 de copii cu vârstele cuprinse între 9 şi17 ani, reprezentanţii IJSU împreună cu un paramedic au transmis indicaţii privind acordarea măsurilor de prim-ajutor, a modului de comportament ce trebuie adoptat în timpul producerii unui incendiu, a unui cutremur, dar şi a altor situaţii de urgenţă. De asemenea, a fost prezentată şi dotarea unei autospeciale de intervenţie.

Din partea Centrului Eparhial au fost prezenţi preotul Marius Burghelea, Bianca Doroftei, director al Taberelor „Floare de colţ“ şi voluntarii. Ieri, în Parohia Rădeni, din comuna Păstrăveni, pompierii şi poliţiştii s-au întâlnit cu 130 de copii din tabăra „Pridvorul satului“. Alături de aceştia s-au mai aflat preoţii Cosmin Gavriloaia – Protopopiatului Târgu-Neamţ şi Andrei Stan – satul Rădeni. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.