Acasă Economic Condamnaţi pentru fraudă cu fonduri europene

Condamnaţi pentru fraudă cu fonduri europene

983
0
DISTRIBUIȚI

Urmare a unei sentinţe definitive a Curţii de Apel Bacău, în ziua de 30 iulie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în executare trei mandate a pedepsei închisoare emise pe numele a doi bărbaţi de 64, respectiv 50 de ani şi a unei femei de 58 de ani, toţi din municipiul Piatra-Neamţ. Este vorba despre Radu Bălău – cinci ani, Ciprian Astanei – patru ani şi Ana Belciug – trei ani, şase luni şi 20 de zile de detenţie. Bărbaţii au primit sentinţele pentru „folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete care au rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele“ şi „constituire de grup infracţional organizat“, iar femeia pentru complicitate şi constituire de grup infracţional. Cele trei persoane au fost conduse şi încarcerate la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepselor.

În acelaşi dosar, au primit pedepse cu suspendare şi următorii: Vasile Mihăilă – trei ani, Costel Tărâţă – doi ani şi opt luni (cu obligaţia de a presta 60 de zile de muncă în folosul comunităţii), Marius Liviu Mititelu – doi ani şi opt luni (plus 60 de zile de muncă în Iaşi), Anna Maria Lukacs – doi ani şi cinci luni, Valentina Andreea Butunoi – un an şi opt luni, iar Adriana Dobrovăţ – trei ani (şi 60 de zile de muncă).

De asemenea, firmele Oanagro Prest şi Terrasiv Prest trebuie să plătească câte 45.000 de lei – echivalentul a 150 de zile-amendă, având interdicţia de a participa la proceduri de achiziţii publice timp de un an şi obligaţia afişării hotărârii de condamnare la sediu, timp de doi ani.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.