Acasă Administratie Concursul directorilor : Săptămâna contestaţiilor

Concursul directorilor : Săptămâna contestaţiilor

1834
3
DISTRIBUIȚI

l probabil vor fi multe „plângeri“, mai ales că însuşi şeful ISJ a recunoscut că unii membri ai comisiilor au viciat rezultatele

Începând de astăzi şi până miercuri la prânz, candidaţii la concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct ai şcolilor din judeţ vor putea contesta rezultatele pe care le-au obţinut la proba de interviu. Nici rezultatele de la proba scrisă şi nici cele de la analiza CV-ului nu pot face obiectul contestaţiilor.

Este foarte posibil ca numărul „plângerilor“ să fie semnificativ, şi a recunoscut-o însuşi şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean – Viorel Stan. Cu subiect şi predicat, el a declarat că în unele cazuri rezultatele au fost pur şi simplu viciate de reprezentanţii unora dintre consiliile locale, membri în comisiile de evaluare, care au făcut tot posibilul ca funcţiile să revină celor cunoscuţi generic drept „oamenii primarilor“.

„Probabil vor fi depuse multe contestaţii. O parte vor fi făcute de amorul artei, însă altele s-ar putea dovedi cât se poate de întemeiate. Sunt situaţii cel puţin hilare, în care unii candidaţi au fost notaţi foarte bine de acei membri (ai comisiilor – n.r.), care chiar au pregătire în domeniul managementului educaţional şi care ştiu ce înseamnă un proiect managerial şi un cv de calitate, şi foarte prost de cei ce reprezintă comunităţile locale. Adică, unii au dat note de nouă şi peste, iar ceilalţi – note de unu şi doi. Normal că sunt mari semne de întrebare. Noi le-am atras atenţia tuturor membrilor comisiilor, ba chiar i-am şi pus să semneze pentru luare la cunoştinţă, că pentru ceea ce fac în timpul evaluării candidaţilor pot răspunde inclusiv penal“, spunea Viorel Stan acum două săptămâni, într-o conferinţă de presă.

Centralizarea rezultatelor provizori ale concursului (înainte de rezolvarea contestaţiilor) arată că dintre cei 142 de directori şi cei 57 de directori adjuncţi în funcţie, 81 de directori şi 31 de directori adjuncţi au şanse mai mici sau mai mari să-şi păstreze fotoliile de conducere.

Alte 23 de posturi de condu-cere, se pare că vor fi ocupate de oameni noi – 16 directori şi 7 directori adjuncţi.

Rezolvarea contestaţiilor se va face începând din 24 noiembrie, iar afişarea rezultatelor finale ale concursului, primul de acest fel după mai bine de opt ani, trebuie făcută până pe 9 decembrie. Până pe 16 decembrie, rezultatele finale trebuie validate de Consi-liul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar şi apoi transmise Ministerului Educaţiei în vederea ordinelor de numire în funcţiile de conducere.

Toţi cei care şi-au câştigat funcţiile de conducere prin concurs, care vor fi reconfirmaţi în funcţii ori care vor fi delegaţi să preia conducerea unităţilor de învăţământ îşi vor începe mandatele pe 1 februarie 2017.

(Liviu ILIE)

3 COMENTARII

 1. Ce concurs? ce contestatii?
  A da, la adeverintele semnate de Stan, numai acele adeverinte au fost considerate bune! vai !
  Domnule Stan , chiar domnule Stan mergi la catedra poate esti mai bun acolo, nu ne mai face de ras!
  Ce se mai aude cu reclamatia la MEC?

 2. Cu ce o fi gresit judetul Neamt sa aiba asa,,, Inspector,, la educatie?
  Du te, mai minciuna si lasa ne.
  Asta trebuia de mult inchis. Aloo, DIICOT Neamt….este cineva acolo?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.