Acasă Cultura Concert de percuţie de Sfântul Andrei

Concert de percuţie de Sfântul Andrei

2620
0
DISTRIBUIȚI

Sala „Theodor Macarie“ a Liceului de Arte „Victor Brauner“ va găzdui, de Sfântul Andrei, de la ora 18.00, un concert de percuţie susţinut de Alexandru Veleşcu şi Luca Toncian. Evenimentul muzical este asi-gurat de Academia de Muzică.

„Gheorghe Dima“, Cluj-Napoca, extensia Piatra-Neamţ, în parteneriat cu Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare“.

Pentru cei care doresc să vizioneze spectacolul, intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Alexandru Veleşcu a absolvit, în anul 2002, Liceul de Arte „Victor Brauner“, din Piatra-Neamţ, secţia fagot, urmând, între 2002-2005,

cursurile Colegiului Universitar de Muzică din Piatra-Neamt, la specializarea interpretare muzicală – percuţie. Apoi şi-a completat studiile la Academia de Muzică „Gheorghe Dima“, din Cluj-Napoca. După absolvirea cursurilor de masterat în arte – domeniul muzică, din cadrul aceleiaşi Academii, între anii 2011-2014 a parcurs studiile Şcolii Docto-rale „Sigismund Toduţă“, elaborând teza de doctorat cu titlul „Timpanul în creaţia simfonică clasică“. Din octombrie 2009, a ocupat postul de asistent universitar (la aceeaşi instituţie), iar din februarie 2016 este lector universitar doctor. În octombrie 2009 a devenit membru fondator şi conducător al Ansamblului de Percuţie Piatra-Neamţ, înfiinţat în cadrul Facultăţii de Muzică. Alexandru Veleşcu a susţinut recitaluri şi concerte în Cluj-Napoca, Oneşti, Bacău, Reghin şi Piatra-Neamţ.

Luca Toncian a început studiul pianului la vârsta de 6 ani, iar la 16 ani s-a mutat la Salzburg – Austria pentru a studia la renumita Universitate de Muzică „Mozarteum“, pe care a absolvit-o cu excelenţă în 2014. În prezent este asistent universitar doctorand în cadrul Academiei de Muzică „Gheorghe Dima“, din Cluj-Napoca. Pe lângă numeroase recitaluri solistice şi de muzică de cameră susţinute în Austria, Germania, Elveţia, Spania, Italia şi România, a cântat ca solist cu orchestre simfonice: Sinfonie Orchester Berlin (în sala mare şi sala de muzică de cameră a Filarmonicii din Berlin), Orchestra Filarmonică a Thailandei (Bankok), Orchestra Elveţiei de Est, Orchestra Filarmonică din Bad Reichenhall (Germania), Filarmonica „Moldova“ (Iasi), Filarmonica „Transilvania“ (Cluj Napoca).

A desfăşurat activităţi muzicale ca membru al unor fundaţii, precum: „Live Music Now“- Salzburg, „Remember Enescu“ – Bucureşti, „Sigismund Toduţă“ – Cluj-Napoca.

(Natalia RÎŞTEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.