Acasă Politica Cioloş s-a întâlnit cu simpatizanţii PLUS de la Neamţ

Cioloş s-a întâlnit cu simpatizanţii PLUS de la Neamţ

3845
0
DISTRIBUIȚI

Aflat într-un tur al ţării, pentru promovarea nou înfiinţatei Alianţe 2020 USR-PLUS înainte de alegerile europarlamentare, fostul prim-ministru Dacian Cioloş a poposit, marţi – 12 martie, şi la Piatra-Neamţ. Acesta a fost însoţit de alţi doi candidaţi la europarlamentare – Liviu Iolu şi Ramona Strugariu – împreună cu care a avut o întâlnire internă cu membrii şi susţinătorii PLUS din judeţul nostru. Înainte de aceasta, cei trei s-au abătut pe la cortul amplasat în faţa magazinului Winmarkt – unde echipa Grupului Judeţean de Iniţiativă PLUS s-a mobilizat pentru a strânge semnături de susţinere pentru lista de candidaţi pregătită.

Interpelat de mai mulţi cetăţeni care şi-au declarat admiraţia faţă de el, Dacian Ciloş a vorbit despre obiectivele pe care alianţa USR – PLUS şi le-a fixat înainte de alegerile pentru Parlamentul European. „Referitor la candidaţii înscrişi pe liste, ideea a fost aceea de a alege oameni care să cunoască foarte bine şi realitatea din ţară, pe diferite domenii, dar care odată ajunşi la în Parlamentul European să ştie ce au de făcut; să nu trebuiască să stea doi-trei ani să înveţe. Unii chiar după cinci ani, tot nu ştiu cum funcţionează lucrurile şi ce decizii se pot lua acolo sau nu se pot lua. Sper ca şi acest lucru să-i încurajeze pe români: decizia pe care am luat-o este ca fiecare europarlamentar care va merge în PE de pe lista noastră se va angaja să deschidă două birouri parlamentare în ţară.

Pentru că aceasta e o falsă idee: europarlamentarii pleacă la Bruxelles. Noi nu vrem să plece la Bruxelles, ci vor merge să-şi facă treaba acolo, trei-patru zile pe săptămână, cât e programul acolo. În rest vor fi în ţară şi vor trebui să stea de vorbă cu oamenii, să le explice ce discută şi ce decizii iau ei acolo. Fiecare europarlamentar are un buget asigurat pentru a-şi deschide acest tip de birouri de reprezentare. Şi noi vrem ca două astfel de birouri să fie în ţară, undeva în afara Bucureştiului“, a spus Dacian Cioloş.

Revenind la alegerile europarlamentare, este de precizat faptul că Alianţa USR-PLUS a trecut în urmă cu câteva zile de impasul întâmpinat după ce Biroul Electoral Central a respins lista comună de candidaţi a celor două formaţiuni politice, pe motiv că preşedinţii nu ar figura în Re-gistrul Partidelor.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, ulterior, contestaţia formulată de liderii alianţei.

(R.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.