Acasă Politica Chitic vrea parc industrial pe platforma Săvineşti

Chitic vrea parc industrial pe platforma Săvineşti

1396
0
DISTRIBUIȚI

Dragoş Chitic, primarul de Piatra Neamţ şi candidatul PNL pentru funcţia de la municipiu, a declarat, ieri, că în urma unor discuţii cu oamenii de afaceri din Neamţ s-a stabilit un plan de acţiune pentru înfiinţarea unui parc industrial. El a menţionat că au fost trasate patru puncte de discuţie.

La discuţiile de anul trecut au avut loc mai multe întâlniri cu un grup de oameni de afaceri în urma cărora a rezultat că este nevoie de un astfel de loc.

„Noi am gândit să venim în întâmpinarea lor cu nişte facilităţi. Este vorba despre fiscalitate prietenoasă, aspect pe care l-am anticipat atunci când am propus ca taxele şi impozitele pentru anul acesta să nu fie majorate. Este nevoie de infrastrcutură rutieră care să facă mai uşor accesibil şi municipiul dinspre capitală, prin Bacău şi legătura cu vestul ţării“, a spus Chitic.

El a mai menţionat că al treilea subiect de discuţie a fost despre forţa de muncă calificată, marile firme din zonă plângându-se de lipsa acesteia.

„Printr-un parteneriat cu alte instituţii ale statului, vom interveni pentru dezvoltarea învăţământului profesional. Din toamna acestui an dorim să deschidem şcoli profesionale de meserii în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie şi Inspectoratul Şcolar“, a mai adăugat primarul Chitic.

În final, el a menţionat că a şi fost găsit un loc propice pentru construirea parcului industrial – fosta platformă Săvineşti. „Acolo sunt peste 70 de hectare de teren nefolosit, care poate fi adus într-un parteneriat cu primăria, Consiliul Judeţean Neamţ şi alte entităţi. Am şi discutat deja cu proprietarul terenului (RIFIL) şi va trebui să mergem cât de curând la faţa locului“, a mai spus primarul de Piatra Neamţ.

(A.N.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.