Acasă Sport Ceahlăul începe returul duminică în Sala Polivalentă

Ceahlăul începe returul duminică în Sala Polivalentă

1590
0
DISTRIBUIȚI

Futsalul revine cu o nouă reprezentaţie oficială în Sala Polivalentă pietreană. Gruparea locală Ceahlăul are programat duminică, cu începere de la ora 14.30, primul joc oficial pe terenul propriu în anul 2017. Adversara formaţiei condusă de antrenorul Gabi Bucur şi managerul Cristi Vornicu va fi echipa suceveană Bukovina Vicov. Meciul face parte din programul etapei cu numărul 10 a sezonului de campionat în Liga a II-a de futsal, respectiv pentru runda I din retur. Înaintea disputei de astăzi, după 7 victorii şi 2 înfrângeri contabilizate, ai noştri ocupau locul 3 în clasamentul seriei Ligii a II-a. Futsal Ceahlăul are acelaşi număr de puncte (21), dar cu un golaveraj inferior ocupantei locului secund, Imperial Wet Miercurea Ciuc. Lidera neînvinsă a clasamentului a rămas, cu 24 de puncte, tabăra braşovenilor de la Colţea.

Joacă în cuplaj cu handbalistele de la HCF Piatra-Neamţ

Jocul de futsal de duminică la nivelul ligii secunde interne va fi disputat după meciul feminin de handbal între HCF Piatra-Neamţ şi Rapid Bucureşti. Oaspeţii de la Bukovina Vicov vin la Piatra-Neamţ ca ocupanţi ai locului 6 în clasamentul celor 12 competitoare. Sucevenii au strâns 12 puncte în precedentele 9 etape, iar în plus faţă de ai noştri, oaspeţii prezintă o linie de atac mult mai prolifică: 53 de goluri înscrise faţă de cele 46 ale localnicilor. Meciul de duminică va fi arbitrat de o brigadă formată din ieşeanul Vlad Ciobanu şi târg-nemţeanul Petru Meterciuc. Ca observator federal delegat în acest joc va figura pietreanul Marius Nastasă. Jocul tur între cele două adversare de mâine s-a terminat cu final fericit pentru Futsal Ceahlăul: 4-3 (2-2).

Ultima înfruntare între cele două echipe s-a terminat însă cu victoria sucevenilor: 9-2 (2-0) în jocul de pe 22 ianuarie, programat în primul tur din nouă ediţie a Cupei României.

Noi probleme în lotul nemţean dar şi o noutate

„Acum, nu este vorba de o revanşă faţă de jocul de Cupă. Ne interesează doar victoria şi cele trei puncte pentru a începe cu bine returul“, spunea ma-nagerul Cristi Vornicu. Acesta îşi consideră grupul de jucători mai valoros decât adversarii din Vicov. În plus, pentru Futsal Ceahlăul, înfrângerea din Cupă a survenit şi ca urmare a mai multor absenţe importante din lot: 4 jucători din primii 5 nu au făcut deplasarea, iar un al cincilea s-a accidentat la faţa locului.

Pietrenii nu sunt lipsiţi nici pentru acest meci de absenţe în echipă. Robert Mocanu este în sesiune şi nu poate ieşi din unitate, iar Alex Postolache şi Robert Grigoriţă au probleme medicale. Pentru Ceahlăul, în jocul de duminică ar putea reveni Avram. O altă soluţie ar putea-o reprezenta şi nou-venitul Andrei Rusu, legitimat recent după ce ultima dată a mai jucat în Divizia C1 de futsal a Italiei.

Vor mai fi acţiuni de caritate, dar la etapele ulterioare

Managerul Vornicu s-a declarat impresionat că acţiunile de caritate organizate de propria-i grupare au fost apreciate în oraş şi nu numai. „E important că au prins la public. Astfel de acţiuni reprezintă şi un mod plăcut de a ne implica în viaţa oraşului. Promitem să încercăm să organizăm ceva frumos, cu ocazia meciurilor următoare“.

Etapa a 10-a din campionatul Ligii a II-a interne de futsal a început de joi, cu meciul Pro-Tineret Sighişoara – Colţea Braşiov: 4-6. Astăzi se joacă Imperial Wet M. Ciuc – Luceafărul Buzău, iar mâine (ora 16) se mai dispută jocul Blue Angel Cristian Braşov –  Fortius Buzău. Partida Inter Gheorgheni – Informatica II Timişoara a fost reprogramată peste o lună de zile, întrucât bănăţenii vor să „lege“ deplasarea şi cu meciul programat la Piatra-Neamţ.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.