Acasă Politica Campania electorală a ajuns în Epoca de Piatră: Atac „mafiot“ la candidat

Campania electorală a ajuns în Epoca de Piatră: Atac „mafiot“ la candidat

4644
0
DISTRIBUIȚI

Maşina unui candidat la Primăria Piatra-Neamţ a fost vandalizată, marţi după-amiază, de nişte necunoscuţi care au aruncat cu pietre şi i-au spart luneta. Faptele           s-au petrecut în plină zi, iar victima este Constantin Florin Roca, pietreanul care candidează la funcţia de primar din partea Partidului România Unită (PRU). El a declarat că bănuieşte că a fost victima adversarilor politici, deranjaţi de programul lui de campanie. Bărbatul a făcut plângere la Poliţie, iar oamenii legii fac investigaţii sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

„În după-amiaza de 17 mai, între orele 14 şi 15, când mă aflam acasă şi parcasem maşina, un Audi A4 în faţa blocului, cineva mi-a spart luneta autoturismului cu o piatră. Probabil am fost urmărit să vadă când ajung acasă şi cât stau în apartament, că au acţionat fără frică, ziua. Am descoperit fapta când am coborât şi am anunţat Poliţia. Ulterior, în noaptea de 17 spre 18 mai, pe la ora 3.30, am auzit nişte zgomote ciudate şi am crezut că iar umblă cineva la maşină, că mai am un autovehicul. M-am uitat pe geam, nu era nimeni. Dimineaţă, când să plec, am descoperit pe preşul din faţa uşii ciocănelul cu care se bate la uşă şi vizorul, ambele demontate. Acestea erau prinse în exterior, cu şuruburi, şi atunci am înţeles de unde se auzeau acele zgomote ciudate. Am făcut iar plângere la Poliţie. E vorba de nişte intimidări politice, pentru că până acum nu a avut nimeni treabă cu mine, iar cu două săptămâni înainte de alegeri au început. Am nişte suspiciuni legate de adversarii politici, dar nu vreau să dau nume. Las poliţiştii să-şi facă treaba. Fac apel la fair play, căci prin programe trebuie făcută campania, nu prin alte metode de tip securist. Toate mi               s-au întâmplat pentru că deranjez, în condiţiile în care nu am atacat pu-blic pe nimeni, ci doar am prezentat ideile şi programele pe care le avem pentru cetăţeni. Altfel nu se explică cele două incidente. «Vina» mea este că promovez românismul, credinţa şi valorile româneşti“, a declarat Constantin Roca.

Dacă la nivel local acesta este primul incident electoral din această campanie, memoria documentelor ne aminteşte că astfel de practici au mai fost folosite, tot la noi, în anii anteriori. Astfel, în noaptea de 2 spre 3 mai 2014, nişte necunoscuţi au vandalizat maşina altui pietrean, tăindu-i cauciucurile şi apoi spărgându-i geamurile. Autoturismul, marca Seat Ibiza, înmatriculată NT-08-EMW, era parcat în faţa blocului proprietarului (în cartierul blocurilor ANL), şi îi aparţine lui Jănel Iosub, fost lider al filialei judeţene a Partidului Dreptăţii Sociale. Proprietarul vehiculului, fost membru al PRU şi acum candidat la Consiliul Local Piatra-Neamţ din partea PSD, a declarat atunci că în mod cert este vorba despre o răzbunare, deoarece de când s-a implicat în organizarea partidului la Piatra-Neamţ a avut tot felul de necazuri. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.