Acasă Social Bref / Brev: Lege şi Justiţie

Bref / Brev: Lege şi Justiţie

868
0
DISTRIBUIȚI

 

* Întrebare idioată de la jurnalist la avocat: „Cum se simte clientul dv. în spatele gratiilor?“ Cum să se simtă, ca dracu’.

* ANI: Un jurnalist TV a pus o întrebare de maxim bun simţ: de ce să dai bani pentru proprietăţile confiscate de comunişti, şi nu terenul/casa etc. în natură? Pentru că, simplu, a răspuns tot acela: de la restituirea în natură, nimeni, adică băieţii deştepţi şi curvele (politice) nu ar fi câştigat nimic.

Am spus şi voi mai spune (eu, GM) că, pentru restituirea proprietăţilor, nu era nevoie de nici o instituţie, chiar de nici o lege: era de ajuns ca, la cererea păgubitului, organul local al statului să-i dea/redea/cedeze păgubitului terenul/casa etc.

În realitatea crudă şi în concluzie istorică, lucrurile s-au petrecut aşa:

– la începutul „democraţiei“ au butonat foştii comunişti, care, în loc să dea, au tot scăldat-o: maxim o juma de hectar, maxim 50 ha, protecţia chiriaşilor, proprietatea este un moft etc.;

– pe urmă, au venit capitaliştii sălbatici, care s-au prins ce vacă de muls este acest domeniu. Şi au creat: organe peste organe (ANI, PNA, DNA, DIICOT), fonduri peste fonduri, (Fondul Proprietatea, FPP, FPS, ANRP, care este şi organ şi fond). Şi au muls, şi au muls, punând la butoane mafioţi şi curve (politice), fără nici o grijă faţă de reputaţia lor, pentru că tata lor era capo di tuti naşi, avea funcţia supremă în stat, şi inducea celor „mici“ multă siguranţă şi lipsă de elementare griji.

– între ei, dom’ Preşedinte Profesor, cu ţărăniştii lui, a proiectat restitutio in integrum. Nu ştia, săracul, ce a pornit. Acum, foştii comunişti, în deplină frăţie cu capitaliştii sălbatici (în mare parte aceiaşi) mai au puţin şi rezolvă captatio in integrum. Dacă nu cumva acţiunea o fi chiar gata.

* Clasificarea preşedinţilor: Iliescu a tolerat mafia, Băsescu a creat/recreat Mafia şi a perfecţionat-o. Între ei, naivul dom’ Profesor, cel care a fost învins de mafie. Se pregăteşte Klaus Iohannis, oare pentru ce?

_____________________________

Jud. Gheorghe MOROŞANU

nihilsinegeo@yahoo.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.