11.3 C
Piatra Neamț
sâmbătă, aprilie 19, 2025
AcasăAdministratieBilanţ la Primăria Piatra-Neamţ

Bilanţ la Primăria Piatra-Neamţ

Date:

l Primarul Dragoş Chitic: 2017 a fost anul eficienţei în administraţie

Miercuri, 20 decembrie, primarul Dragoş Chitic a făcut public raportul de activitate pe care l-a promis pentru sfârşitul de an, raport prezentat sub titlul „Primăria Piatra- Neamţ, eficienţă în administraţie“. Încă de la începutul prezentării, edilul a ţinut să amintească faptul că priorităţile municipalităţii în 2017 au fost respectate întocmai ca în Programul de guvernare locală stabilit la începutul anului. „La începutul acestui an am stabilit şi am prezentat public un program de guvernare locală bazat pe nevoile oraşului, cu activităţi rezultate şi din consultările publice, corelat cu bugetul administraţiei publice locale. (…) Am pornit de la ideea că cetăţenii trebuie să cunoască situaţia financiară dificilă a Primăriei Piatra-Neamţ, dar am făcut tot posibilul ca să nu o resimtă. Rolul unui primar este să găsească soluţii de rezolvare a problemelor oraşului şi prin ceea ce face să crească nivelul calităţii vieţii membrilor comunităţ ii. Din aceste considerente activitatea instituţiei pe care o conduc s-a desfăşurat în spiritul eficienţei în administraţie“, a precizat Dragoş Chitic.

Comunicare şi transparenţă

Încă din luna ianuarie 2017, spune edilul, s-a acordat o atenţie deosebită comunicării cu cetăţenii, transparenţei şi deschiderii instituţiei faţă de aceştia. Astfel, la începutul acestui an s-au organizat întâlniri cu reprezentanţii categoriilor socio-profesionale din comunitate pentru consultări în privinţa bugetului, s-au organizat sondaje de opinie şi întâlniri cu cetăţenii pe diverse subiecte de importanţă pentru oraş. De asemenea, a fost creat un nou canal de comunicare între pietreni şi municipalitate, pe site-ul instituţiei, unde aceştia pot propune direct proiectele pe care şi le doresc pentru oraş; tot pe site-ul www.primariapn.ro s-au lansat şi două noi servicii online – „Programare pentru cartea de identitate“ şi „Acte necesare“, de unde cetăţenii pot afla uşor informaţii privind actele şi demersurile de care au nevoie pentru a putea beneficia de serviciile oferite de primărie. „În anul 2017, peste 1.600 de persoane au apelat la Biroul de audienţe, iar mai mult de 600 de pietreni şi-au expus problemele direct conducerii Primăriei Piatra-Neamţ. Am dezvoltat şi în acest an comunicarea online şi prin reţelele Facebook şi Instagram, precum şi prin intermediul chestionarelor online; pentru a fi mai eficienţi şi pentru a permite cât mai multor pietreni să intre în dialog cu primarul lor, am venit în completarea audienţelor clasice cu cele online, pe reţeaua de socializare Facebook, încă de la prima ediţie ele au fost vizionate de peste 7.000 de persoane“, a completat edilul.

Programul de guvernare locală, lucrări realizate

Dintre obiectivele stabilite în Programul de guvernare locală pentru anul 2017 principalele puncte le-au reprezentat deschiderea Pieţei Centrale, întreţinerea oraşului şi realizarea unor servicii publice de calitate la preţuri corecte, precizează municipalitatea pietreană. „Am reuşit ca la sfârşitul lunii noiembrie să deschidem Piaţa Centrală şi să oferim astfel o bucurie de sărbători pietrenilor.(…) În 2017, la capitolul modernizare străzi pietruite, am asfaltat un număr de 6: străzile Verii, Molidului, Lacului, Dimitrie Cantemir, Nucului şi Ion Păun Pincio, însemnând 14.308 mp. Pentru alte 5 sunt pregătite documentaţiile în vederea demarării modernizării, iar la una dintre ele este deja semnat şi contractul de lucrări. (…) Practic, din cei 163 km de străzi din municipiul nostru, mai avem de modernizat 14,5 km, ceea ce ne face încrezători că obiectivul «Piatra- Neamţ 2020 – un oraş cu toate străzile asfaltate» poate fi atins“, a precizat Dragoş Chitic. În ceea ce priveşte reparaţiile capitale ale străzilor pentru care durata de viaţă a carosabilului existent a fost atinsă, nu mai puţin de 40 de tronsoane din întreg municipiul au beneficiat de lucrări de frezare şi asfaltare în 2017.

Servicii publice de calitate

Referitor la serviciile sociale, anul acesta municipalitatea a modernizat cele cinci creşe din Piatra-Neamţ, oferind 320 de locuri pentru micuţi; acest aspect plasează municipiul în topul oraşelor din România în privinţa numărului de locuri în creşe, raportat la numărul de locuitori, mai punctează edilul. Totodată, la 15 unităţi şcolare s-au efectuat lucrări de reparaţii, modernizare şi dotări, iar la începutul anului şcolar toate cele şapte cabinete stomatologice din incinta unităţilor de învăţământ au fost dotate cu aparatură modernă. În raportul primăriei se mai aminteşte despre demersurile începute pentru deschiderea celui de-al şaptelea Centru de permanenţă din oraş (care va deservi locuitorii din zonele Orion, Obor, strada Dărmăneşti şi cele adiacente) precum şi despre înfiinţarea noului serviciu social pentru persoanele vârstnice, de îngrijire la domiciliu. Tot pe această linie, nu mai departe de luna trecută, primăria a inaugurat şi adăpostul de noapte din cartierul Speranţa – modernizat şi extins de la 20 la 40 de locuri. (Roxana CHIRILĂ)

Ultimele știri 🗞

2 COMENTARII

  1. Zona bloc 40 Aleea Ulmilor , mai exact statia finala de microbuze este supraaglomerata de masini parcate aiurea si care sufoca , nu exista o trecere de pietoni , pe o parte nu este bordura si gard pentru spatiu verde , este o zona uitata de Primarie . Ori se face giratoriu , ori de dau amenzi pentru parcari in mijlocul strazii ,trebuie facut ceva , nu mai pui ca vara pe bancile din statia mai sus amintita stau pana in miez e noapte cetateni care fac zgomot probabil din lipsa de loc de munca ca cei care lucreaza a doua zi dorm sau incearca sa doarma cu harmalaia la cap , dar nimeni nu vede . Salvatia Aleea Ulmilor de aglomeratie si vara de harmalaie continua si mizerie .

  2. Domnului Primar al orasului Giurgiu,
    Domule Primar,

    In calitate fe locuitor al cartierului “speranta” ,prin prezenta, solicit adunarea câinilor vagabonzi si fără stăpân din cartier.
    Mentionez ca locurile de joaca din acest perimetru au fost transformate in adăpost pentru caini iar spatiile de joaca sunt insuficiente si realmente necesare copiilor.
    Va multumesc anticipat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.