Acasă Administratie Arsene aşteaptă sentinţa definitivă pe 1 martie

Arsene aşteaptă sentinţa definitivă pe 1 martie

1464
1
DISTRIBUIȚI
Ionel Arsene, presedintele PSD Neamt, soseste, luni, 15 ianuarie 2018, la sediul central al PSD din Bucuresti, pentru a participa la sedinta Consiliului Executiv national al Partidului Social Democrat (CExN al PSD). ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Curtea de Apel Braşov a stabilit, în cazul lui Ionel Arsene (şeful Consiliului Judeţean condamnat în primă instanţă la opt ani şi patru luni de închisoare cu executare pentru corupţie) ca pronunţarea unei sentinţe definitive să fie dată pe 1 martie. La termenul anterior (23 ianuarie), în cadrul şedinţei de judecată care a durat aproximativ patru ore, avocaţii lui Arsene au cerut efectuarea unei expertize criminalistice la înregistrările convorbirilor telefonice aflate la dosar. Completul a respins cererea, anulându-i astfel lui Arsene posibilitatea de a mai lungi procesul cu multe luni, până când faptele de care este acuzat se vor prescrie. La termenul de luni, şeful CJ a fost prezent în sală, dar nu a fost audiat.

Reamintim că, la penultimul termen, cel din decembrie 2022, judecătorii i-au audiat pe martorii Vasile Panaite, fost prefect al judeţului nostru şi pe Ion Careja, reprezentantul firmei Construcţii Hidrotehnice SA Iaşi. În noiembrie anul trecut, au fost reaudiaţi martorii Iulian Jugan şi Gheorghe Ştefan, fostul primar al municipiului Piatra-Neamţ. La termenul din 14 octombrie 2022, judecătorii braşoveni l-au audiat pe Adrian Porumboiu. Aşa cum am mai relatat, procesul lui Arsene a fost strămutat de la Curtea de Apel Bacău la Curtea de Apel Braşov, pe motiv că judecătorii băcăuani ar fi imparţiali, iar notorietatea şefului CJ le afectează judecata magistraţilor.

(Mihai SAVA)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.