Acasă Administratie Arsene a cerut strămutarea procesului

Arsene a cerut strămutarea procesului

419
0
DISTRIBUIȚI

Joi, la primul termen al procesului derulat la Curtea de Apel Bacău, la finalizarea căruia Ionel Arsene va primi sentinţa definitivă pentru trei fapte de corupţie, preşedintele Consiliului Judeţean a cerut strămutarea procesului la o altă Curte de Apel din ţară. Instanţa urmează să judece această solicitare până pe 8 septembrie, când s-a dat termen în dosarul de fond pe motiv de „pregătirea apărării“.

Aşa cum am mai relatat, după numeroase amânări, pe 6 aprilie, Arsene a fost condamnat de Tribunalul Bacău la opt ani şi patru luni de închisoare. De asemenea, judecătorii au dispus confiscarea a 80.000 de euro şi 150.000 de lei plus menţinerea sechestrului dispus de DNA asupra bunurilor din proprietatea acestuia.

Şeful CJ a mai jucat „cartea“ strămutării, obţinând mutarea procesului de la Tribunalul Neamţ la Tribunalul Bacău, apoi judecarea cu uşile închise (adică fără public) şi a recuzat-o de mai multe ori pe judecătoarea care i-a dat în cele din urmă sentinţa cu executare. Reamintim că preşedintele CJ a fost trimis în judecată pe 22 februarie 2018, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă, iar în primă instanţă – condamnat. Arsene a apelat sentinţa, considerându-se nevinovat, dar şi procurorii DNA, care cred că pedeapsa este prea blândă. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.