Acasă Eveniment Apel pentru donare de sânge

Apel pentru donare de sânge

532
0
DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) „Petrodava“ face un apel către cetăţeni să mergă şi să doneze sânge, la Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS), subliniind că donarea nu trebuie să se oprească odată cu pandemia, fiind extrem de important ca această acţiune să continue.

„Donaţi sânge, dacă nu aţi călătorit în afara ţării în ultimele 28 de zile, nu aţi intrat în contact cu persoane infectate şi nu prezentaţi simptome specifice infecţiei cu coronavirus! Haideţi să facem ceva pentru semenii cu afecţiuni grave şi să le oferim şansă la viaţă! Generozitatea ta poate salva vieţile altor oameni“, este mesajul transmis de IJSU.

Trebuie ştiut că donatorii beneficiaza de măsuri suplimentare de siguranţă, iar în centrele de transfuzie s-au luat măsuri optime pentru protecţia personalului şi a persoanelor la care vor ajunge produsele sanguine. În toate centrele de donare din ţară există un punct de triere unde se măsoară temperatura, se investighează istoricul de călătorie, posibilul contact cu persoane infectate şi posibilele simptome ale infecţiei. Donatorii primesc măşti, se supraveghează dezinfecţia riguroasă a mâinilor, se dezinfectează regulat spaţiile de donare şi se asigură distanţarea optimă a donatorilor. De asemenea, există posibilitatea programării de la distanţă pentru donarea de sânge, telefonic (0333/401383 – CTS Piatra-Neamţ), prin email sau prin intermediul unor aplicaţiei mobile „Donorium“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.