Acasă Administratie ApaServ vrea, din nou, majorarea tarifelor la apă şi canalizare

ApaServ vrea, din nou, majorarea tarifelor la apă şi canalizare

592
0
DISTRIBUIȚI

Cu toate că a majorat tarifele la apă şi canalizare acum mai puţin de jumătate de an, Compania Judeţeană ApaServ este la un singur pas să solicite aviz pentru scumpirea apei de la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice.

De vină este, a explicat directorul Bogdan Muşat, creşterea preţului energiei electrice – care „a dat peste cap“ compania furnizoare de apă. „În acest moment, cumpărăm energia electrică cu 2.900 de lei un Megawatt. În momentul în care vom cumpăra cu peste 3.000 de lei Megawatt-ul, clar vom creşte tariful la apă. Piaţa este blocată, nimeni nu mai vinde energie electrică. La nivel guvernamental sunt discuţii de plafonare a preţului energiei electrice furnizată operatorilor de apă şi canalizare, demersurile fiind iniţiate de Asociaţia Română a Apei. Sperăm ca aceste discuţii să se materializeze“, a declarat directorul ApaServ.

Procedural, după obţinerea avizului de la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, majorarea de tarife trebuie aprobată de membrii  Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Aqua“ Neamţ.

Acum, ApaServ tarifează cu 6,09 lei metrul cub de apă potabilă, şi cu 5,97 lei metrul cub de apă ajunsă în canalizare – aflându-se în top 5 naţional cu cele mai scumpe servicii oferite abonaţilor.

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.