l totul a pornit de la obligativitatea impusă de autorităţi de a asfalta străzile sparte în urma lucrărilor
Ideea municipalităţii pietrene de a impune furnizorilor de utilităţi (în cazul lucrărilor ce presupun spargerea carosabilului) să reasfalteze întreaga bandă de circulaţie, pe toată lungimea spărturii, nu s-a dovedit a fi deloc pe placul celor de la ApaServ. Astfel că, operatorul a decis să-şi trimită un reprezentant la şedinţa în care urma să se parafeze propunerea, pentru a le explica aleşilor cum stau lucrurile din punctul lor de vedere. Practic, totul porneşte de la factorul „bani“, angajatul-mesager ajungând într-un final să facă o afirmaţie cu iz de avertisment. „În situaţia în care sunt proiecte cu finanţare europeană, nu se aprobă asfaltarea pe o lăţime de 2 metri şi jumătate – care ar acoperi o bandă; este aprobată numai lăţimea tranşeei plus un metru în stânga şi în dreapta (…). Diferenţa este conside-rată neeligibilă şi urmează să fie suportată integral de către ApaServ. Şi aici aş vrea să fac menţiunea că, în cazul în care se ajunge ca această diferenţă să fie suportată, sigur că ea va fi reflectată în preţul apei; deci, s-ar putea ajunge la solicitarea majorării acestui preţ“, a precizat Petru Ailenei.
În replică, primarul Dragoş Chitic a amintit din nou situaţia din anii trecuţi, când, în urma unor ample lucrări la reţeaua de canalizare mai multe străzi au fost distruse şi peticite în bătaie de joc.
„Nu ştim astăzi dacă finanţarea europeană acoperă sau nu o astfel de diferenţă, aşadar nu o putem lua ca pe o certitudine. În ce priveşte investiţiile din fonduri proprii, fără să se supere societatea ApaServ, nu prea ştiu eu să fi făcut în ultimul timp astfel de investiţii. În orice caz, vorbim despre o cheltuială de refacere şi eu cred că e nefiresc ca această cheltuială să treacă în sarcina locuitorilor din Piatra-Neamţ prin taxe şi impozite; cred totodată că e nefiresc să mai trăim momentele din anii trecuţi – amintindu-ne de investiţiile celor de la Strabag sau ApaServ. Dacă vreţi să vă convingeţi mergeţi pe strada Dimitrie Leonida, să vedeţi ce chin este acolo să refacem carosabilul (…). Oricum, nu se poate pune problema în modul acesta, de a atrage atenţia că poate creşte preţul la apă în cazul unei astfel de măsuri“, a menţionat edilul.
În acelaşi context, primarul a mai precizat că a avut o discuţie şi cu ceilalţi furnizori de utilităţi din municipiu iar aceştia s-au arătat de acord cu propunerea, singurii care au ridicat obiecţii fiind, aşadar, reprezentanţii ApaServ. În cele din urmă proiectul a obţinut numărul de voturi necesar pentru a fi aprobat, deşi PSD şi ALDE au votat „împotrivă“.
(Roxana CHRILĂ)
pai e normal sa scumpeasca la ce perderi de apa au….. de 10 zile e sparta o teaza de sub podul din zona staro si nu se obosesc sa vina nimeni sa faca ceva , decat sa faca ceva bun facem ceva simplu si comod, apa curge noi scumpim!!!! rusine la toti care trebuie sa faca ceva
Personal am anuntat , si la Apa serv , si la Cons jud . nu intereseaza pe nimeni . Halal conducere la NEAMT