Acasă Administratie Apa Serv a scăpat de Gheorghe Neculae, dar şi de 200.000 de...

Apa Serv a scăpat de Gheorghe Neculae, dar şi de 200.000 de lei

684
0
DISTRIBUIȚI

Compania Judeţeană ApaServ a reuşit să scape de directorul tehnic Gheorghe Neculae – reinstalat anul trecut în funcţie printr-o hotărâre definitivă a Curţii de Apel Bacău – însă a primit o grea lovitură financiară.

Gheorghe Neculae a părăsit, de bunăvoie firma Consiliului Judeţean, dar nu înainte de a recupera aproape 200.000 de lei – o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care acesta ar fi beneficiat, de la data desfacerii contractului individual de muncă (noiembrie 2020) şi până la reintegrarea sa efectivă pe post (iulie 2022).

Reamintim că decizia de concediere a lui Neculae, în noiembrie 2020, a avut la bază o cercetare disciplinară demarată ca urmare a „neîndeplinirii obligaţiilor de serviciu“ în legătură cu derularea unei investiţii a companiei. Mai precis, directorul general Muşat a constatat că o lucrare de subtraversare a râului Cracău, la Căciuleşti/Girov, a fost începută fără ca între ApaServ şi executant să fi fost încheiat vreun contract, şi fără ca pentru respectiva lucrare să fie eliberată autorizaţia de construire.

Comisia de cercetare disciplinară, numită în acest caz, a considerat că Neculae nu şi-a îndeplinit atribuţiile prevăzute în fişa postului, încălcând astfel regulamentul intern al companiei. La propunerea comisiei de cercetare disciplinară, directorul general Bogdan Muşat a dispus încetarea contractului de muncă al lui Gheorghe Neculae.

Revenind la subiect, postul de director tehnic al Apa Serv i-a fost, din nou, încredinţat lui Andrei Păvăleanu, care, atâta timp Gheorghe Neculae a fost reîncadrat pe funcţia de conducere, a fost retrogradat consilier tehnic în cadrul companiei.

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.