Acasă Social Anul Nou îi „prinde“ pe nemţeni în străinătate

Anul Nou îi „prinde“ pe nemţeni în străinătate

709
0
DISTRIBUIȚI

 

Egipt, Turcia, Ungaria sunt destinaţiile pe care nemţenii le preferă atunci când vine vorba de petrecerea Revelionului 2015.Bineînţeles că sunt şi cetăţeni care optează pentru staţiunile turistice din ţara noastră, însă sunt destul de puţini pentru că raportul calitate-preţ nu este acelaşi comparativ cu străinătatea. Mai mult, proprietarii structurilor de cazare de la noi au majorat tarifele serviciilor de cazare şi masă de sărbători, în timp ce străinii le-au menţinut pe cele din anii precedenţi. Tour-operatorii din Neamţ au lansat ofertele pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă în ţară şi străinătate, iar cetăţenii sunt interesaţi de pachetele turistice.

„Ţara noastră este mai scumpă decât destinaţiile turistice din străinătate, şi de aceea cetăţenii optează pentru acestea din urmă. Anul acesta avem solicitări pentru Egipt, Bulgaria, Turcia, la hoteluri de cinci stele, Ungaria, dar şi Sovata şi Durău, pentru Revelion. Până de sărbători solicitările vor mai creşte. În general, oamenii petrec Crăciunul acasă, în familie. Pe de altă parte, judeţul Neamţ este frumos, cu posibilităţi de distracţie pe timpul iernii. Avem oferte foarte bune, pentru toate gusturile. Spre exemplu, cei care doresc să petreacă Revelionul în destinaţii exotice pot alege Egiptul – unde 7 nopţi de cazare, la un hotel de cinci stele, costă până în 1.700 de euro pentru două persoane. Apoi avem Ungaria – unde 4 nopţi de cazare de Revelion, cu demipensiune (n.r. mic dejun şi cină), costă 230 de euro de persoană. La bulgari, patru nopţi de Revelion, în cameră dublă, la hotel de patru stele, cu mic dejun şi cina festivă, costă 135 de euro de persoană. În România, la Lacu-Roşu, o staţiune apropiată, patru nopţi de cazare de Revelion, cu demipensiune, costă 620 de lei de persoană; la Vatra-Dornei, aceeaşi perioadă de cazare, plus masa, la un hotel de trei stele, costă 1.500 de lei“, a declarat Marius Năclad, directorul Agenţiei de turism „Petro Tour“ din Piatra-Neamţ.

Poiana Braşov bate cu uşurinţă Viena la preţuri de Revelion

Cele mai costisitoare petreceri de Revelion sunt cele în hotelurile din Poiana Braşov sau Predeal. Ca exemplu, patru nopţi de cazare şi masa la un hotel de trei stele în Poiana Braşov costă două persoane 3.670 de lei. Pentru încă o noapte de cazare, tariful creşte la 5.560 de lei. Revelionul petrecut la Predeal scoate din buzunarele a doi adulţi suma de 5.512 lei, această sumă acoperind patru nopţi de cazare şi serviciul all inclusive. Pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, părinţii trebuie să mai cheltuie 916 lei. Petrecerea Revelionului este mai ieftină în Viena, unde trei nopţi de cazare cu mic dejun la un hotel de trei stele, plus transport şi ghid, costă în total 330 de euro două persoane. Şi Croaţia este mai accesibilă de Revelion. Un pachet turistic ce cuprinde şase zile de cazare cu mic dejun, plus cina festivă, adăugând şi transportul şi ghidul, costă 798 de euro pentru două persoane. Şi Veneţia este o destinaţie turistică mult mai ieftină decât staţiunile de la noi, de Revelion. Cinci zile de cazare la un hotel de trei stele în Veneţia, ajunge la 490 de euro tot pentru două persoane.

În judeţul Neamţ, petrecerea dintre ani la o pensiune în comuna Alexandru cel Bun costă 810 lei de persoană în care sunt incluse trei nopţi de cazare cu masă. La Târgu-Neamţ, o persoană scoate din buzunar 259 de lei pe o noapte de cazare de Revelion, la care se adaugă micul dejun, cina şi masa festivă.

(Natalia RÎŞTEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.