Acasă Administratie Amenzi pentru distrugerea mobilierului stradal şi mizerie

Amenzi pentru distrugerea mobilierului stradal şi mizerie

265
0
DISTRIBUIȚI

Începând din această săptămână, Poliţia Locală Piatra-Neamţ, prin Biroul Ordine Publică şi Compartimentul Protecţia Mediului, desfăşoară o amplă campanie de identificare şi sancţionare a persoanelor care, printr-un comportament neadecvat, deteriorează foişoarele, băncile, coşurile de gunoi ori aruncă deşeuri, coji de seminţe sau mucuri de ţigări oriunde, fără a ţine cont de normele de curăţenie şi estetică. În acelaşi context vor fi sancţionaţi şi cei care vor fi surprinşi sau depistaţi că strică aspectul clădirilor desenând pe pereţii acestora graffiti. Pentru astfel de cazuri se aplică amenzi care pot ajunge până la 1.000 de lei iar distrugerea se plăteşte pe măsură: cine strică o jardinieră sau o bancă, de exemplu, va plăti 1.800 de lei.

„Reamintim că potrivit H.C.L. 228/2021, toţi cetăţenii au obligaţia de a păstra curăţenia şi ordinea pe arterele de circulaţie, străzi, parcuri, locuri de joacă, locuri de agrement şi alte locuri publice precum şi să păstreze în bună stare băncile, coşurile de gunoi stradale, indicatoarele, mobilierul urban, panourile de afişaj, în parcuri şi în alte locuri publice, sistemele smart city, shelterele, staţiile mijloacelor de transport, staţiile de încărcare, sau orice alte bunuri aparţinând domeniului public sau privat al municipiului Piatra Neamţ.

Doar în ultima lună, pentru încălcarea H.C.L. 228/2021, poliţiştii locali au aplicat 43 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 16.500 de lei“, au declarat reprezentanţii Poliţiei Locale Piatra-Neamţ.

(R.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.