Acasă Social Amendaţi pentru că au încins grătarele

Amendaţi pentru că au încins grătarele

667
0
DISTRIBUIȚI

Dornici de a savura un grătar în natură şi în lipsa unor spaţii special amenajate, pietrenii improvizează şi încing grătarele pe unde apucă. Problema este că unii aleg ca spaţiu chiar verdeaţa dintre blocuri, fapt care se sancţionează cu amendă deloc de neglijat. A fost şi cazul a trei cetăţeni care au încins grătarele fără a lua în considerare faptul că acest lucru este interzis în Piatra-Neamţ, atât în zona urbană cât şi în cea extravilană.

„Poliţiştii locali de ordine publică – Poliţia Locală Piatra-Neamţ au fost sesizaţi în urma solicitărilor venite prin Dispecerat şi au surprins cele trei persoane pe care le-au sancţionat contravenţional pentru încălcarea Legii 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic.

Reamintim faptul că potrivit art. 4, pct. 1 din actul normativ sus menţionat desfăşurarea activităţilor de picnic este interzisă, cu excepţia zonelor special amenajate pentru activităţile de picnic – zonele aparţinând domeniului public ori privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ-teritoriale, dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea activităţilor de picnic şi în care aprinderea focului este permisă.

Încălcarea prevederilor legii ce reglementează desfăşurarea activităţilor de picnic atrage sancţiuni contravenţionale ce pot ajunge şi până la 5.000 de lei“, au transmis reprezentanţii Poliţiei Locale.

(R.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.