Acasă Sport Alergare montană: Raluca Aparaschivei a zburdat la I…AŞI in Trail

Alergare montană: Raluca Aparaschivei a zburdat la I…AŞI in Trail

2564
0
DISTRIBUIȚI

Fetele au înregistrat cele mai valoroase rezultate din delegaţia pietreană participantă, duminică, la prima ediţie a concursului de alergare I…AŞI in Trail. 15 concurenţi a avut în total echipa pie-treană de la Bate Toaca, CS Ceahlăul şi reprezentanţi ai ISU. Proba de cros a măsurat 6,5 kilometri, însă alergătorii noştri s-au înghesuit la semirmaratonul de 21 km. Traseul a fost programat prin pădurea Bârnova din zona Bucium, pe drum forestier, cu poteci amenajate şi neamenajate. Soarele a stat printre nori iar traseele au fost uscate. Dintre cei 250 de competitori aliniaţi la startul evenimentului sportiv de duminică, 170 s-au înscris la proba de semimaraton. Din echipa pietreană, băieţii au avut cei mai mulţi participanţi, dar fetele au asi-gurat delegaţiei noastre rezultatele însemnate.

Vedeta echipei pietrene a fost, fără îndoială, Raluca Olguţa Aparaschivei, componentă a CS Ceahlăul. Originară din Roznov, sportiva a obţinut un loc I la categoria Open feminin şi un loc I la categoria -35 ani. La momentul trecerii liniei de Finish a concursului I…AŞI in Trail, Raluca a oprit cronometrul organizatorilor la timpul de o oră, 51 minute şi 54 secunde. Aparaschivei a condus, cap-coadă, întreaga cursă. „Dacă se decide să treacă de la concursurile programate pe pista de atletism la traseele de alergare montană, pentru următorii 15 ani, garantez că va avea Carpaţii la picioarele ei!“, era convins alergătorul pietrean Andrei Grigoroae, cel care i-a fost, din nou, coleg Ralucăi, în competiţia ieşeană. Locul secund în competiţia feminină la categoria -35 de ani a fost ocupat de Cristina Ţigănescu, sportivă ce a oprit cronometrul la o oră şi 57 minute. Tot în secţiunea feminină, la categoria ^35 ani, Maria Manolache a urcat pe podiumul de premiere pentru locul al III-lea, cu timpul de concurs 2 ore şi 24 minute. Cel mai bine clasat sportiv pietrean din echipa băieţilor a fost Vasile Tănasă – locul VI (timp de concurs: o oră şi 46 minute), urmat de Tudorel Buzoi – locul VII şi Andrei Grigoroae – locul VIII (o oră şi 47 minute).

Urmează Braşov Marathon

La finele săptămânii viitoare, pe 23 aprilie, alergătorii montani de la Bate Toaca au de parcurs traseul unei curse de forţă: Braşov Marathon. Întrecerea prezintă diferenţe de nivel de 2.000 metri (pentru proba de maraton întinsă pe 38 kilometri), respectiv de 1.000 metri (la proba de semimaraton de 21 km). Reprezentanţii noştri s-au familiarizat în ediţiile precedente cu traseele tehnice. La proba de maraton, organizatorii vor anunţa inclusiv porţiuni de traseu acoperite cu zăpadă şi gheaţă. Startul întrecerii „Braşov Marathon“ va fi dat din Piaţa Sfatului, iar traseele includ porţiuni de alergare prin muntele Tâmpa şi Masivul Postăvaru. (C. A.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.