0.3 C
Piatra Neamț
joi, martie 20, 2025
AcasăAdministratieAlegeri cu scandal la Consiliul Judeţean

Alegeri cu scandal la Consiliul Judeţean

Date:

l Ionel Arsene este noul preşedinte al judeţului l el va fi secondat de Laurenţiu Dulamă (PMP) şi Ioan Asaftei (ALDE) l liberalii au părăsit sala de şedinţe în timpul votului pentru preşedinte

Ieri, la cea de-a treia convocare pentru constituirea Consiliului Judeţean au participat, în sfârşit, şi aleşii liberali. Au fost validate mandatele şi cei 35 de consilieri au purces să-şi aleagă conducerea. Pentru funcţia de preşedinte, PSD l-a propus pe Ionel Arsene, în timp ce liberalii l-au propus pe Florin Hopşa. Majoritatea constituită în jurul PSD cu consilierii ALDE şi PMP apărea să-l scutească de emoţii pe Ionel Arsene. Şeful PSD a vrut să fie sigur de toate voturile ce i se promiseseră aşa că toţi aleşii majorităţii arătau votul comisiei de validare şi apoi îl împătureau şi-l introduceau în urnă. Această practică i-a nemulţumit profund pe liberali care au părăsit şedinţa în timpul votului. Doar cinci dintre ei apucaseră să voteze. În aceste condiţii, preşedinte a fost ales Ionel Arsene, cu 21 de voturi în timp ce candidatul PNL a contabilizat doar cinci voturi.

Chiar şi în lipsa liberalilor, au fost aleşi viitorii vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean. Laurenţiu Dulamă (PMP) şi Ioan Asaftei (ALDE) au primit voturile majorităţii.

 

Voturi pe arătate

Practica arătării votului secret înainte de a-l introduce în urnă este folosită la scară largă în România. Acelaşi procedeu al votului arătat a fost folosit, de exemplu, şi la momentul în care a fost ales Vlad Marcoci (PNL) pe funcţia de preşedinte, asta după ce Dan Vasile Constantin (PSD) fusese declarat incompatibil, în 2006.

La fel, la toate voturile importante din Consiliul Judeţean, aleşii PNL, apoi PLD, apoi PDL trebuiau să arate cum au votat liderului Gheorghe Ştefan, care participa special la respectivele şedinţe. Chiar şi aşa au existat consilieri pe care nu i-a dus capul să înţeleagă unde trebuiau să pună „X“, dar măcar şeful partidului ştia dacă e vorba de trădare sau doar prostie.

Ieri, a fost rândul PSD să recurcă la această practică, mai ales că în ultimele zile se discuta despre posibile trădări din rândul celor care s-au adunat pentru a forma majoritatea din Consiliul Judeţean.

 

Ionel Arsene – preşedinte

Încă deputat în Parlamentul României, Ionel Arsene deţine şi funcţia de preşedinte al PSD Neamţ. El a fost ales deputat în anul 2012, în Colegiul al VII-lea – Târgu-Neamţ.

Acum, odată ajuns preşedinte la Consiliul Judeţean, Ionel Arsene a anunţat că va renunţa la calitatea de parlamentar.

 

Laurenţiu Dulamă – vicepreşedinte

Cunscut ca directorul Parking SA, Laurenţiu Dulamă a fost mulţi ani membru PDL, singurul moment în care a candidat a fost în 2012, atunci când a ieşit pe locul trei în cursa pentru funcţia de deputat în colegiul al III-lea (Săvineşti – Roznov – Tazlău).

Anul acesta el a ajuns în Consiliul Judeţean pe lista PMP, fiind şi candidatul acestei formaţiuni pentru funcţia de primar la Piatra-Neamţ.

Şi el va trebui să aleagă, în următoarele 15 zile între funcţia de vicepreşedinte sau cea de diretor la Parking SA, firmă a cărui acţionar majoritar este Consiliul Local Piatra-Neamţ.

 

Ioan Asaftei – vicepreşedinte

Ioan Asaftei are o serie de afaceri în alimentaţia publică şi construcţii. El a devenit şeful PLR la înfiinţare, iar mai apoi a ajuns co-preşedintele ALDE Neamţ, calitate care l-a propulsat în fruntea listei de candidaţi pentru Consiliul Judeţean.

 

(Alex NECHITA)

Ultimele știri 🗞

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.