Acasă Politica Al doilea boicot: La Roznov nu s-a constituit Consiliul Local

Al doilea boicot: La Roznov nu s-a constituit Consiliul Local

1466
1
DISTRIBUIȚI

l nici la Bahna şi Dămuc nu s-au ţinut şedinţele de constituire

Luni, 27 iunie, au fost reprogramate opt şedinţe de constituire a consiliilor locale în localităţile: Roznov, Tarcău, Cordun, Farcaşa, Români, Bahna, Boteşti şi Dămuc. Ziua a început, însă, cu o nouă amânare, la Dămuc, apoi la Bahna şi la Roznov. La Roznov, consilierii PNL (şase la număr) au lipsit pentru a doua oară de la şedinţa de constituire a Consi-liului Local, programată pentru 27 iunie, ora 12.00. Au fost prezenţi doar cei de la PSD – nouă şi cei doi de la ALDE şi PER. Pentru cvorum era nevoie de minimum 12 consilieri. Prin urmare, nu s-a constituit Consi-liul Local şi nici nu a fost ales viceprimarul. Şedinţa va trebui reprogramată în termen de trei zile.

„Aşteptăm ordinul Prefectului pentru cea de-a treia convocare. În cazul în care nici atunci nu se prezintă consilierii absenţi, ei vor fi înlocuiţi cu supleanţii, iar dacă nici aceştia nu se prezintă la validare, în termen de 30 de zile trebuie organizate alegeri parţiale pentru alegerea Consiliului Local“, a declarat Emil Custură, secretarul oraşului Roznov.

Povestea de la Roznov s-a repetat la Bahna. Şedinţa trebuia să aibă loc la ora 12.00, dar a fost amânată fiindcă au lipsit cei şase consilieri ai PSD, fiind prezenţi doar cei şapte consilieri ai PNL. Aceeaşi poveste şi la Dămuc, unde primarul Anton Covasan s-a arătat nemulţumit de ora la care a fost pusă şedinţa de constituire a Consiliului Local, 10.00, când cei mai mulţi dintre consilieri nu pot veni fiindcă sunt la serviciu. „Nu s-a constituit nici azi Consiliul Local. Era o problemă, fiindcă mulţi sunt la serviciu, alţii erau plecaţi din localitate cu probleme medicale. Au lipsit cinci consilieri şi au fost prezenţi opt. Eu am propus ca ora şedinţei următoare, de joi, să fie pusă după 16.00, dar e tot 10.00. Acum să vedem ce va fi atunci“, a declarat Anton Covasan, primarul comunei Dămuc.

La Români, şedinţa de constituire a Consiliulu Local s-a ţinut, în sfârşit, la ora 09.00, şi a fost reales viceprimarul Constantin Romeo Trofin, de la Partidul Ecologist. Consiliul Local Români este format din şase consilieri PSD, doi de la PER, patru PNL şi unul de la PRU.

(Ioana CALIŢCHO)

1 COMENTARIU

  1. Vai, bine ca s a putut tine sedinta la Secuieni unde au fost toti pupincuristi perzenti, toti care au nereguli in documente , dar DNA ANTIFRAUDA ? unde sunteti ? a da pe aproape!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.