Acasă Eveniment Al doilea agresor din clanul Cârmaciu a fost prins

Al doilea agresor din clanul Cârmaciu a fost prins

574
0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii Secţiei Rurale Ion Creangă au reuşit să identifice şi să depisteze un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Bozieni, pe numele căruia Parchetul Roman emisese un mandat de aducere pentru ultraj, tăiere fără drept şi furt de arbori. Ulterior, individul, care face parte din familia scandalagiilor Cîrmaciu, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Reaţinerea tânărului vina ca urmare a faptelor petrecute la sfârşitul lunii trecute, când un pădurar a anunţat oamenii legii că mai multe persoane au tăiat lemne din pădure şi le transportă cu o căruţă. Doi poliţişti au intervenit şi, în zona cu pricina (locul denumit „Cuci“), l-au găsit pe localnicul Viorel Cîrmaciu (52 de ani), care conducea atelajul, avându-i cu el pe fraţii săi. Când au văzut poliţiştii, (recidivistul) Cîrmaciu şi rudele sale, înarmaţi cu pari şi topoare, au devenit recalcitranţi, ameninţându-i pe agenţii Ionel Simiuc şi Cezar Moisă cu moartea. Agresorii au fost somaţi să se potolească, însă nu s-au liniştit. Drept urmare, unul din agenţi a scos pistolul şi a tras 16 focuri de armă, în aer, fără a răni pe nimeni.

Deoarece situaţia ameninţa să escaladeze, a fost solicitat sprijinul „mascaţilor“, iar în zonă au intervenit luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, care l-au încătuşat pe Viorel Cîrmaciu. Restul au reuşit să fugă. La vremea respectivă, Viorel Cîrmaciu a fost arestat.

Reamintim că, fiind cunoscuţi drept nişte oameni răi, fraţii Cîrmaciu au reuşit să se impună în sat prin felul deosebit de violent în care se comportă, inclusiv cu autorităţile. Mulţi din clanul lor au făcut deja puşcărie pentru viol, crimă, ultraj şi alte asemenea fapte. Teroarea pe care o lasă în urmă numele lor porneşte de la Ioan Cîrmaciu, care în 1986 a primit 17 ani de închisoare pentru crimă. El şi ceilalţi nouă fraţi ai lui au fost capete de afiş în mai multe scandaluri şi agresiuni de-a lungul anilor. Una dintre acestea s-a petrecut acum mai bine de 20 de ani, localnicii amintindu-şi cum a fost jefuit poştaşul în ziua de pensii, iar poliţiştii au găsit până la urmă banii în casa mamei fraţilor Cîrmaciu, sub o saltea.Atunci, ei i-au ameninţat pe poliţişti şi familiile acestora, iar unul chiar a agresat-o pe fata şefului de post de la acea vreme.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.