Acasă Administratie Abia reparat, drumul spre Bisericani o ia din nou la vale

Abia reparat, drumul spre Bisericani o ia din nou la vale

785
0
DISTRIBUIȚI

Şefii judeţului şi constructorii care execută proiectele acestora ar fi, probabil, nişte excelenţi edili în Sahara, Peninsula Arabică sau în orice alte zone deşertice ale lumii. În Neamţ, însă, ei au un inamic imba-tabil: ploaia. Care îşi bate joc de mi-lioanele de lei aruncate pe drumuri şi studii şi reparaţii şi duce în derizoriu declaraţiile bombastice ale mereu vremelnicilor şefi din administraţie.

Pentru că n-au fost în stare să construiască din start un drum care să reziste şi ploilor  (care cad din când în când în această zonă, chiar şi în anii mai secetoşi), şefii judeţului au devenit din nou ţinta glumelor celor care circulă pe DJ 157C, de la drumul naţional până la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Bisericani. Arteră care ameninţă din nou să se surpe, chiar în locul unde abia a fost reparată iar dealul întreg „consolidat“.

DJ 157C a fost primul drum reabilitat prin foduri obţinute de CJ din celebrul PNDL II. A costat peste 13 milioane de lei  şi a fost inaugurat cu tam-tam în iulie 2018. Semne că lucrarea a fost făcută  de mântuială au apărut la trei zile de la inaugurare. O groapă sănătoasă, adâncă şi întinsă a marcat intersecţia cu DN 15, după ce terasamentul de sub stratul de asfalt a fost spălat de apa pluvială.

După un an, ploile din vara lui 2019 au dus la distrugerea unei porţiuni din drum. Vreo 70 de metri. De astă dată, terasamentul a luat-o la vale cu tot cu asfalt. „Cu natura nu te pui!“, spunea atunci Ionel Arsene, preşedintele Consiliul Judeţean, care a realizat că, în cazul acestui drum este nevoie şi de un studiu geotehnic. „Problema va fi rezolvată cu responsabilitate!“, mai ameninţa edilul.

S-a restricţionat circulaţia, s-a făcut studiul, s-a consolidat versantul şi s-a refăcut drumul. DJ 157C a fost redeschis circulaţiei şi totul părea să fi intrat în normal. Doar pentru câteva zile.

Au venit iar ploile şi drumul abia reparat dă semne că o porneşte din nou la vale. Chiar în zona în care

s-au făcut reparaţiile, au apărut fisuri adânci, care se lărgesc de la o oră la alta şi care ameninţă să înghită şoseaua. O fi fost studiul geotehnic greşit făcut? O fi fost lucrarea de proastă calitate? Cine ştie? Preşedintele CJ va spune iarăşi „Cu natura nu te pui!“. Vor fi cheltuiţi alţi bani pentru studii, proiecte şi reparaţii, bineînţeles pentru a rezolva problema „cu responsabilitate“.

Deocamdată, oamenii din zonă care sunt nevoiţi să tranziteze locul de mai multe ori pe zi spre serviciu ori spre casă au din nou motive de îngrijorare. (C. C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.