Acasă Eveniment A plecat în eternitate şi fostul voleibalist Nicu Buruş

A plecat în eternitate şi fostul voleibalist Nicu Buruş

401
0
DISTRIBUIȚI

O altă veste tristă a lovit, ieri dimineaţă, lumea sportului pietrean! Voleiul masculin din oraş este din nou în doliu după ce Nicolae Buruş a decedat. Acesta activase ca jucător şi ulterior ca antrenor secund al grupărilor de profil Fibrex RIFIL Săvineşti şi Volei Club „Municipal“-LPS Piatra-Neamţ. Avea 60 de ani, dar spre deosebire de mulţi alţi colegi, izbutise să îmbrace în cariera de jucător, tricoul de campion naţional. Se întâmplase în 1992, pe când activa în campionatul primei ligi maghiare. Acolo jucase ca trăgător principal la formaţia Somogy Kaposvar, grupare unde izbutise să-şi apropie şi titlul de cel mai bun central din Ungaria.

Pe Nicolae Buruş, ultima perioadă a vieţii l-a găsit în Anglia. Acolo plecase, la muncă, după desfiinţarea echipei locale de seniori Volei Club „Municipal“-LPS Piatra-Neamţ.

Pe plan local, Nicu Buruş şi-a adus contribuţia la cele mai importante performanţe ale echipei voleibaliştilor. A fost unul dintre oamenii importanţi ai grupării, începând cu premiera din 1995, când s-a reuşit promovarea în campionatul primului eşalon (Divizia A1). Ulterior, alături de coechipieri precum Marian Ionescu, Codrin Cojocaru, Marian Dincă, Vasile Viţelaru, Ionel Mocanu, Pardos Stanciu şi Nunuţă Ocneanu a contribuit la rezultatele ce-au asigurat participarea în trei ani consecutivi (1994, 1995, 1996) în cupele europene.

(C.A.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.