Acasă Eveniment A opta descindere a ursului la Bicaz Chei

A opta descindere a ursului la Bicaz Chei

208
0
DISTRIBUIȚI

Duminică sprec luni noapte, un urs a coborât din pădure în comuna Bicaz Chei, fiind observat de localnici pe la ora 2, în zona carierei de piatră. Sătenii au sunat la 112, iar la locul evenimentului a intervenit un echipaj al Jandarmeriei. Între timp ursul a fugit înapoi în pădure. Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ a transmis localnicilor un mesaj Ro-Alert, în care semnala prezenţa sălbăticiunii: „Luaţi măsuri de protecţie, evitaţi deplasările! Nu vă apropiaţi de animale, nu vă expuneţi la pericole!“.

Reamintim că nu este pentru prima oară când urşii coboară în Bicaz Chei şi, în unele cazuri, strică gardurile ori chiar ucid animele. În urmă cu aproape o săptămână, un urs (nu se ştie dacă este acelaşi) a coborât şi s-a plimbat pe strada Principală, find apoi alungat tot de jandarmi. Recent, tot un urs a rămas prins în gardul de sârmă ghimpată al unei gospodării de la marginea satului, iar pentru eliberarea lui a trebuit tăiată sârma (deoarece nu avea cine să-l tranchilizeze). Doar săptămâna trecută, urşii au fost de patru ori în Bicaz Chei (străzile Şuşeni şi Principală), la Borca, în zona şcolii şi în Ceahlău, unde a rămas prins în nişte sârme, fiind apoi tranchilizat şi eliberat. La Bicaz Chei, până acum, este a opta vizită a sălbăticiunii în zonele locuite.

Probleme cu urşii au fost semnalate şi la Tarcău unde, la sfârşitul lunii trecute, vaca unui localnic a fost omorâtă de sălbăticiuni, iar ulterior, în albia unui pârâu, sub un pod, au fost găsite resturile unui urs împuşcat de braconieri şi tranşat. După cum am mai relatat, în acest caz Poliţia face cercetări pentru identificarea făptaşilor. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.