Acasă Eveniment 84 de persoane – amendate pentru nepurtarea măştilor de protecţie

84 de persoane – amendate pentru nepurtarea măştilor de protecţie

746
2
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii au acţionat împreună cu jandarmii şi inspectorii sanitar – veterinari, la începutul acestei săptămâni, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, centrele comerciale, pieţe, târguri şi terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Astfel, au fost organizate 18 acţiuni punctuale, în sistem integrat, ocazie cu care au fost controlate 55 de societăţi comerciale/persoane fizice autorizate şi 24 de mijloace de transport, totodată fiind legitimate 365 de persoane.

Echipele de control au depistat 84 de persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală, acestea fiind sancţionate contravenţional conform Legii 55/2020. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 2.500 de lei. De asemenea, au fost aplicate alte nouă amenzi pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială, în valoare de 1.050 de lei. „Aceste acţiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea şi siguranţa cetăţenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare măsurile de protecţie sanitară şi distanţare fizică, în scopul prevenirii infectării şi răspândirii Sars-CoV 2“, atenţionează Inspectoratul Judeţean de Poliţie, într-un comunicat de presă.

(Mihai SAVA)

2 COMENTARII

  1. Da’ politistii care stau la acceasi masa cu intelopii la chefurile organizate de acestia cand vor fi amendati si cand vor ramane fara job-ul platit din bani publici?

    Desigur, asta pana cand se autosesizeaza Avocatul Poporului + Curtea Constitutionala si declara ilegale aceste actiuni si masrile intreprinse.

    Noapte buna Piatra Neamt, indiferent cu cine sau pe cine ai votat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.