Acasă Politica 2.000 de cărţi de la tinerii liberali pentru Biblioteca „G.T. Kirileanu“

2.000 de cărţi de la tinerii liberali pentru Biblioteca „G.T. Kirileanu“

1077
0
DISTRIBUIȚI
HPIM1730.JPG

Tinerii liberali din Piatra-Neamţ şi Organizaţia Femeilor Liberale din Piatra-Neamţ au donat 2.000 de volume pentru Bi-blioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu“, care va deschide, cu ajutorul Primăriei Piatra-Neamţ, o filială în cartierul Speranţa.

Cărţile au fost strânse în urma unei colecte pe care cele două organizaţii au declanşat-o, iar primele volume au fost strânse chiar de la membrii de partid.

„Cei din cadrul TNL Piatra-Neamţ au primit această sarcină cu mare bucurie, întrucât şi-au arătat atenţia şi dedicarea pentru cultură şi pentru oraşul Piatra-Neamţ. Suntem conştienţi cu toţii că omul informat şi citit va avea mereu de câştigat, atât pentru sine, cât şi pentru umanitate. După părerea mea, în afara cărţii nu se poate concepe în ziua de azi o cultură sistematică pentru societate. Cartea rămâne esenţială în viaţa omului, fiind nevoie să ieşim din zona noastră de confort, care ne ţine departe de cultură“, a subliniat Paula Cristina Geangalău, preşedinte TNL Piatra-Neamţ.

La rândul ei, co-preşedintele OFL Piatra-Neamţ, Mihaela Meleşteanu, a arătat că rolul cărţilor în educaţia noastră este determinant. „Cele două organizaţii ale municipiului Piatra-Neamţ au avut, din nou, o activitate constructivă. Ne bucurăm că putem iniţia o asemenea activitate pentru locuitorii cartierului Speranţa. În fond, cărţile sunt principalele mijloace pe care le folosim pentru a ne îmbogăţi orizontul cultural. Sperăm ca cele 2.000 de cărţi să fie cu adevărat folositoare pentru toţi cei care vor păşi în noua bibliotecă. Citind o carte ne dezvoltăm vocabularul, imaginaţia şi gândirea. Citirea unei cărţi este extrem de importantă în epoca informatizării totale“, a explicat Mihaela Meleşteanu.

Pe de altă parte, Aurora Ene, co-preşedinte OFL Piatra-Neamţ, a ţinut să precizeze că acest tip de activitate va continua şi în perioada următoare.

„Invităm toţi locuitorii oraşului să susţină, alături de noi, campania dedicată cartierului Speranţa. Cu această activitate dăm startul acţiunilor ce vor urma în           preajma sărbătorilor. Cu toţii trebuie să fim exemple pozitive ale vremii. Cărţile deschid poarta gândirii şi a imaginaţiei creatoare“, a concluzionat Aurora Ene.

(A.N.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.