Acasă Eveniment 16 focuri de armă pentru prinderea unui hoţ de lemne

16 focuri de armă pentru prinderea unui hoţ de lemne

413
0
DISTRIBUIȚI

Vineri (26 martie), pe la ora 20.30, poliţiştii Secţiei Rurale Ion Creangă au fost sesizaţi de către un pădurar că mai multe persoane au tăiat lemne din pădurea comunei Bozieni şi le transportă cu o căruţă. Doi poliţişti au intervenit şi, în zona cu pricina (locul denumit „Cuci“), l-au găsit pe localnicul Viorel Cîrmaciu, în vârstă de 52 de ani, care conducea atelajul, avându-i cu el pe fraţii săi.

Când i-au văzut pe oamenii legii, (recidivistul) Cîrmaciu şi rudele sale, înarmaţi cu pari şi topoare, au devenit recalcitranţi, ameninţându-i pe agenţii Ionel Simiuc şi Cezar Moisă cu moartea. Agresorii au fost somaţi să se potolească, însă nu s-au liniştit. Drept urmare, unul din poliţişti a scos pistolul şi a tras 16 focuri de armă, în aer, fără a răni pe nimeni.

Deoarece situaţia ameninţa să escaladeze, a fost solicitat sprijinul „mascaţilor“, iar în zonă au intervenit luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, care l-au încătuşat pe Viorel Cîrmaciu. Restul au reuşit să fugă. Hoţul a fost reţinut şi, apoi, arestat preventiv de Judecătoria Roman, pentru faptele comise.

„Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt şi tăiere de arbori şi ultraj, sub coordonarea Parchetului, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, stabilirea participaţiei şi, implicit, luarea măsurilor legale care se impun. De asemenea, pentru prevenirea comiterii delictelor silvice şi pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, au fost stabilite măsuri concrete de suplimentare a dispozitivului de ordine şi siguranţă publică pe raza localităţii Bozieni şi organizarea de acţiuni preventiv-reactive“, a declarat agentul Georgiana Moşu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Acesta este doar unul din episoadele sângeroase în care fraţii Cîrmaciu şi verii lor au fost implicaţi în ultimii ani. Cunoscuţi drept nişte oameni răi, fără pic de teamă, fraţii Cîrmaciu au reuşit să se impună în sat prin felul deosebit de violent în care se comportă, inclusiv cu autorităţile. Mulţi din clanul lor au făcut deja puşcărie pentru viol, crimă, ultraj şi alte asemenea fapte. Teroarea pe care o lasă în urmă numele lor porneşte de la Ioan Cîrmaciu, care în 1986 a primit 17 ani de închisoare pentru crimă. El şi ceilalţi nouă fraţi ai lui au fost capete de afiş în mai multe scandaluri şi agresiuni de-a lungul anilor. Ultima, de mare răsunet, a fost acum mai bine de 20 de ani, localnicii amintindu-şi cum a fost jefuit poştaşul în ziua de pensii, iar poliţiştii au găsit până la urmă banii în casa mamei fraţilor Cîrmaciu, sub o saltea. I-au ameninţat pe poliţişti şi familiile acestora, iar unul chiar a agresat-o pe fata şefului de post de la acea vreme.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.