Acasă Administratie 15.000 de lei pentru gunoaiele de lângă pârâul Almaş

15.000 de lei pentru gunoaiele de lângă pârâul Almaş

499
0
DISTRIBUIȚI

Gunoaiele aruncate de unii localnici descurcăreţi pe marginea drumului naţional 15C, în imediata apropiere a pârâului Almaş, au provocat o „gaură“ consistentă în bugetul comunei Gârcina – care a fost amendată de Garda de Mediu cu 15.000 de lei.

„În imediata vecinatate a paraului Almaş, pe malul drept, s-a constatat abandonarea de deşeuri menajere municipale amestecate, deşeuri din demolări, deşeuri zootehnice-dejecţii, deşeuri vegetale, anvelope uzate, deşeuri de echipamente electrice şi electrocasnice, deşeuri periculoase (resturi de plăci din azbociment).

Pentru neconformităţile constatate, s-a sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 15.000 de lei Primăria Dobreni“, ne-au informat reprezentanţilor Gărzii de Mediu.

Primăria Dobreni a fost obligată să cureţe terenul respectiv (şi nu care cumva să le acopere cu pământ, cum se mai practică), iar resturile de plăci din azbociment (deşeuri periculoase) să fie predate unui agent economic autorizat, în vederea eliminării. Documentele doveditoare ale acestei operaţiuni trebuie trimise Gărzii de Mediu.

Dacă aceste măsuri nu vor fi duse la îndeplinire, Primăria Dobreni va fi iarăşi sancţionată.

Este a doua amendă de o asemenea „magnitudine“, aplicată în decurs de o săptămână de Garda de Mediu unei primării din judeţ. Taxată, tot cu 15.000 de lei, pentru gunoaiele care tronau pe marginea unor drumuri (drumul judeţean 156A şi strada Sfântul Lazăr) a fost şi Primăria Borleşti.

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.