Acasă Eveniment 130 de şoferi – lăsaţi fără permise

130 de şoferi – lăsaţi fără permise

329
0
DISTRIBUIȚI

Săptămâna trecută, poliţiştii Serviciului Rutier au acţionat pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, ocazie cu care au aplicate 932 de amenzi. Din totalul acestora, 319 au fost pentru depăşirea regimului legal de viteză, 50 pentru abaterile săvârşite de pietoni, 58 pentru abaterile bicicliştilor, opt pentru depăşiri neregulamentare, 11 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, 31 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, trei pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, iar 452 pentru alte abateri. Totodată, au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 137 de permise. Dintre acestea, 65 au fost de la vitezomani, opt pentru depăşiri neregulamentare, 11 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, 31 pentru conducere sub influenţa alcoolului, trei pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi 19 pentru nerespectarea altor norme rutiere.

„De asemenea, au fost retrase 28 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecţiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligaţii legale. În această perioadă, poliţiştii rutieri au constatat 21 infracţiuni, din care 18 de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi trei de altă natură. Dintre infracţiunile la regimul circulaţiei pe drumurile publice, 11 au fost fapte de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, şase au reprezentat fapte de conducere fără permis şi o faptă de părăsire a locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia“, este precizat într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Cu titlu de exemplu, în ziua de 14 iunie, poliţiştii roznoveni au depistat în trafic un tânăr în vârstă de 27 de ani, din comuna Borleşti, care conducea o maşină, fără permis, pe strada Tineretului, din oraşul Roznov. individul, care avea o îmbibaţie alcoolică de 0,70 miligrame/litru, în aerul expirat, a fost condus la centrul de permanenţă, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. Acestuia i s-a întocmit dosar penal pentru cele două infracţiuni săvârşite.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.