Acasă Politica  Interviu cu Andrei Ignat: „Sunt unul din miile de oameni...

 Interviu cu Andrei Ignat: „Sunt unul din miile de oameni din Piatra care vor să pună oraşul pe un drum nou“

3348
1
DISTRIBUIȚI

 

Reporter: Sunteţi unul dintre cei opt liberali care vor să devină candidatul PNL pentru Primăria Piatra-Neamţ. Având în vedere competiţia internă declanşată, ce ar trebui să facă un astfel de candidat pentru a se departaja de restul colegilor?

Andrei Ignat: Sunt unul din miile de oameni din Piatra care vor să pună oraşul pe un drum nou, să construiască un viitor acasă pentru copiii noştri care sunt nevoiţi să plece la muncă în ţară sau pe meleaguri străine. Ştiu ce trebuie făcut şi cum trebuie făcut. De asemenea, ştiu ce nu trebuie

făcut. Nu trebuie repetate greşelile administraţ iei locale din ultimii zece ani: lipsă de viziune, lucruri făcute de mântuială, nepotism, găşti transpartinice care fură banul public. Asta nu trebuie să se mai repete în Piatra-Neamţ niciodată! Ca să vă răspund la întrebare, orice om care vrea să ajungă primar este obligat să-i asculte pe pietreni. Pentru că oraşul nu înseamnă în primul rând beton, asfalt sau iarbă, ci oamenii care trăiesc aici. Tocmai de aceea, am iniţiat o campanie de consultare a pietrenilor. Eu le prezint cele cinci direcţii de acţiune rapidă, pe care le-am identificat ca viitor primar: dezvoltarea economic prin parcuri industriale, stoparea furtului din buzunarele oamenilor prin preţurile la apă, schimbarea în bine a comportamentului primăriei faţă de pietreni, mai multă siguranţă pe stradă şi investiţii în infrastructura cartierelor de periferie. În acelaşi timp, îi rog pe oameni să-mi transmită viziunea lor, dorinţele lor, nevoile şi problemele lor.

Rep: Până a ajunge înapoi în randul liberalilor nemţeni aţi avut un circuit marcat de alte formaţiuni politice, dar şi de funcţii administrative obţinute tot ca urmare a unor jocuri politice. Care e scopul final pentru parcursul dumneavoastră politic?

Andrei Ignat: Să ne înţelegem. Eu sunt mai degrabă un constructor decât un politician, liberal prin structură şi din convingere. Nu sunt nici traseist, nici politruc. Am fost, cândva, marginalizat din PNL, pentru că le-am stat combinatorilor politici, prin felul meu de a fi, ca un spin în ochi. Nu am plecat niciodată capul în faţa minciunii, nedreptăţii şi hoţiei. Muncesc şi câştig prin muncă cinstită destul. Mă bucur că, datorită succeselor DNA, vremea dumnezeilor locali a trecut. Sunt un om cu frica lui Dumnezeu, deci nu mă poate nimeni suspecta de scopuri mârşave în activitatea mea publică. Vreau ca cei doi feciori ai mei să fie mândri de tatăl lor, nu să se ruşineze cu el.

Rep: Cât de mult contează banii într-o campanie electorală?

Andrei Ignat: Întrebaţi-l pe Victor Ponta şi pe oamenii lui câte zeci de milioane au cheltuit acum un an pe vremea asta, în campania pentru Preşedinţie, şi la ce le-a folosit cheltuiala. Banii sunt inutile dacă îi dispreţuieşti pe oamenii cărora le ceri încrederea, dacă nu le asculţi şi nu le înţelegi păsurile.

 

„Când ai datorii, nu te apuci să vinzi din casă“

 

Rep: Având în vedere datoriile pe care le are de achitat municipalitatea pietreană, care sunt soluţiile pentru a scăpa de arierate fără a sacrifica locuitorii oraşului?

Andrei Ignat: Dezvoltarea economică, de natură să relanseze Piatra şi să le ofere copiilor noştri un viitor, aici, acasă. Inclusiv băiatului meu cel mare, care lucrează în Olanda, în domeniul IT. Primăria s-a jucat destul de-a oraşul turistic, cu cheltuieli uriaşe şi zero rezultate. Eu am identificat singura soluţie viabilă: implicarea primăriei în construcţia de parcuri industriale, după modelul de succes aplicat la Cluj, sau la Timişoara. Concentrarea efortului o văd către zona de IT şi de producţie de soft, pentru că acest domeniu este unul în creştere. În plus, ştiu că există tineri foarte performanţi în domeniu, forţă de muncă puternic calificată atât în oraş, cât şi în judeţ, şi chiar în toată zona Moldovei. Atât în perimetrul oraşului, cât şi în imediata apropiere, avem terenuri care permit amenajarea de parcuri industriale, în concesiune

sau în parteneriat public privat, primăriei revenindu-i obligaţia de a pune la dispoziţia investitorilor reţelele de utilităţi şi căile de acces.

Rep: În ultima perioadă, din avutul unor societăţi subordonate Consiliului Local s-au scos la licitaţie o serie de terenuri foarte atrăgătoare, ca urmare a datoriilor pe care le-au acumulat firmele

municipalităţii. Odată vândute aceste suprafeţe care aparţin încă oraşului se vor pierde pentru totdeauna, diminuând avutul obştesc. Aveţi în vedere o soluţie pentru ca municipiul să scape de datoriile firmelor, dar să păstreze avutul intact?

Andrei Ignat: Mai întâi de toate, este treaba Justiţiei să se pronunţe. Sunt convins că o va face, dacă noi, cetăţenii, o vom cere. Sunt categoric împotriva distrugerii averii oraşului şi voi lupta pentru îmbogăţirea patrimoniului! Când ai datorii, nu te apuci să vinzi din casă; limitezi cheltuielile, planifici mai bine investiţiile, dar, mai ales, încerci să creşti veniturile. Asta vom face noi, prin dezvoltarea economic a oraşului şi prin eficientizarea administraţ iei. Eu cred că cine se vede stăpân peste terenurile care aparţin sau au aparţinut municipalităţii greşeşte amarnic. Fiindcă, atât actul de justiţie, cât şi judecata divină, chiar dacă, uneori, întârzie, cu siguranţă se înfăptuiesc întotdeauna.

(A consemnat Alex NECHITA)

1 COMENTARIU

  1. Un om de calitate…pacat ca gruparile perverse de interlopi cu gulere albe din judet ii vor minimaliza calitatile lui andrei ignat si il vor ajuta cu toate genurile de piedici consacrate in politica mioritica…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.