Acasă Politica Arsene, trimis în judecată într-un nou dosar

Arsene, trimis în judecată într-un nou dosar

3770
2
DISTRIBUIȚI

Preşedintele Consiliului Judeţean (Ionel Arsene) a fost trimis în judecată de DNA, vineri (6 iulie) într-un nou dosar, tot pentru trafic de influenţă. Conform anchetatorilor, faptele s-au petrecut în iunie 2015.

Atunci, în calitate de preşedinte a filialei judeţene a PSD, el şi-a traficat influenţa asupra primarului comunei Icuşeşti (tot membru PSD) pentru ca, acesta din urmă, să-i dea un contract de lucrări la şcoala din localitate firmei Izopoint (controlată de Vasile Panaite – fost prefect şi, la vremea aceea, primar la Dragomireşti). După ce Panaite a primit lucrarea, Arsene i-a pretins ca lucrările de montare a tâmplăriei să fie subcontractate către firma pe care el o controla – Rotercom, miza fiind suma de 150.000 de lei. Dosarul acesta se va judeca tot la Tribunalul de sub Pietricica.

După cum am mai relatat, Arsene urmează să fie judecat într-un alt dosar de trafic de influenţă (două fapte), care a trecut de camera preliminară, unde s-a stabilit că rechizitoriul este legal. Procesul va începe în toamnă, după terminarea vacanţei judecătoreşti. Momentan, şeful CJ este liber, a scăpat de controlul judiciar şi are voie să facă politică, ori să plece din ţară.

(Mihai SAVA)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.