Acasă Eveniment Un profesor de sport a fost arestat

Un profesor de sport a fost arestat

641
1
DISTRIBUIȚI

Un tânăr (Ştefan Burlacu) în vârstă de 28 de ani, din oraşul Roznov, profesor de sport la Şcoala Gimnazială Rediu dar şi la Podoleni, care a predat o vreme şi în oraşul Roznov, a fost reţinut de poliţişti, duminică, pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală.

Oamenii legii au început cercetările pe 25 iunie, când li s-a semnalat că o minoră de 11 ani, elevă în clasa a IV-a, a primit pe telefonul mobil mai multe mesaje cu conotaţii sexuale, de cel care s-a recomandat ca fiind profesorul ei de educaţie fizică. Tot atunci, şi conducerea Inspectoratului Şcolar a anunţat Ministerul Educaţiei.

Profesorul, care acum este însurat, avea mai demult atitudini indecente faţă de elevele lui şi, în unele cazuri, le făcea avansuri directe,în vestiar sau în toaletă, tocmai de aceea ancheta a durat mai mult, existând suspiciuni că el a mai avut atitudini „nepotrivite“ şi faţă de alte copile. Printre victime este şi un băieţel de la Liceul „Gheorghe Ruset Roznoveanu“ – structura Slobozia.

„Sesizarea a venit de la părintele unei fetiţe de la Rediu, pe 25 iunie. Atunci am anunţat şi Poliţia, iar el a fost băgat în comisia de disciplină. Avea 14 ore la Şcoala Podoleni şi două la Rediu (la clasa a IV-a), iar anterior a mai predat şi la Şcoala Gimnazială Nr. 8 din Piatra-Neamţ. Atunci am anunţat şi Ministerul Educaţiei, el a fost suspendat din activitate, iar astăzi (ieri – nr.), am transmis la Minister că a fost reţinut. După ancheta disciplinară care este în curs, în funcţie de ce se confirmă, vom lua cele mai drastice măsuri, asta însemnând excluderea din învăţământ. Noi continuăm cercetările pentru a identifica în câte astfel de situaţii a mai fost implicat. Deocamdată, la Şcoala Podoleni, nu avem asemenea semnale“, a declarat Mihai Obreja, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Conform profesorului Ionuţ Ciangu, director al Şcolii Gimnaziale Rediu, mai mulţi părinţi ai elevelor cărora li s-au făcut avansuri sexuale au depus plângeri la Poliţie, însă, până pe 25 iunie, când a izbucnit scandalul, la adresa profesoruluide educaţie fizică nu apăruseră acuzaţii oficiale.

Poliţiştii au stabilit că, în afară de cazul fetiţei de 11 ani de la Rediu, profesorul de sport mai abuzase şi alte minore, în perioada septembrie 2019 – iunie 2020, când el a predat la Liceul „Gheorghe Ruset Roznovanu“. Deocamdată au fost identificate patru victime, cu vârste între 7 şi 12 ani.

„Din investigaţii a rezultat că acesta a transmis prin intermediul unei reţele de socializare unor minore, mai multe mesaje cu conotaţii sexuale. Totodată, persoana în cauză a manifestat un comportament neadecvat cu tentă sexuală, faţă de mai multe eleve la unitatea de învăţământ unde acesta era încadrat“, a declarat agentul Georgiana Puşcaşu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

După cum a declarat procurorul Laurenţiu George Mugurel Darie, purtător de cuvânt al Parchetului Piatra-Neamţ, profesorul în cauză a fost audiat mai multe ore, însă nu a recunoscut niciuna din fapte.

Cu toate acestea, în baza probatoriului strâns, ieri, Burlacu a fost prezentat Judecătoriei Piatra-Neamţ, care a admis propunerea de arestare preventivă. Aceasta poate fi contestată, situaţie în care ultimul cuvânt îl va avea Tribunalul.

(Mihai SAVA)

1 COMENTARIU

  1. Il cunosc pe Burlacu. Este un om cu foarte multe probleme. A pierdut zeci de mii de euro la jocuri de noroc, si-a bagat familia in datorii imense. Pierduse la jocuri si banii de nunta fara ca nevasta sa stie, apoi a luat imprumuturi bancare. Acum familia are de platit datoriile lui multi ani de acum incolo Nevasta l-a iertat la indemnurile familiei, dar acum treaba cu agresiunea sexuala a pus capac. Nu mai stau impreuna, atata ca de ochii lumii vor sa dea senzatia ca nu s-au despartit, sa para ca ea ii crede nevinovatia….Evident ca nu e cazul de asa ceva…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.