Acasă Eveniment „Teroristul“ Capmare a fost arestat

„Teroristul“ Capmare a fost arestat

394
0
DISTRIBUIȚI

Poreclit „Teroristul“, pentru zecile de scandaluri pe care le-a făcut şi pentru că şi-a terorizat ani în şir consătenii, Cătălin Dobrin Capmare (în vârstă de 41 de ani, din comuna Bâra) a fost arestat luni de judecătorii romaşcani, după o nouă ieşire violentă. Duminică, împreună cu pretenul său Florin Ciprian Tulbure (32 de ani), ambii beţi, a luat o maşină şi a mers acasă la vecinul Silviu Mihai Rusu, cu care aveau neînţelegeri mai vechi. Acesta din urmă era împreună cu Flavian Florin Fichiduţă, Bogdan Liviu Atodiroaei, Petru Agu şi Gabriel Narcis Damaschin. Capmare şi Tulbure l-au bătut pe Rusu, iau ameninţat pe toţi cu moartea şi, vreme de câteva ore, i-au sechestrat în locuinţă. La un moment dat, una din victime (un tânăr de 20 de ani) a reuşit să sune la 112, iar în zonă au intervenit poliţiştii romaşcani şi „mascaţii“. Agresorii au fost reţinuţi şi apoi au ajuns după gratii, pentru violare de domiciliu, lovire, ameninţare, lipsire de libertate şi conducere fără permis.

Capmare a mai avut „ciocniri“ cu legea, una dintre acestea fiind în noaptea de 13 spre 14 noiembrie 2013. Atunci, el a acostat o tânără care ieşea de la discotecă,, i-a făcut propuneri indecente şi, fiind refuzat, a atacat-o cu pumnii şi picioarele. Apoi a ţinut-o în frig, în faţa barului, vreo oră, timp în care a ameninţat-o cu moartea şi a terorizat-o. La un moment dat, când a văzut că agresorul e obosit, fata a profitat de un moment de neatenţie şi a zbughit-o, reuşind să se adăpostească rapid într-o casă din apropiere şi să scape de cel care o hărţuia. Nici vecinii n-au vrut să se complice atunci şi să anunţe poliţia, iar fata a mers şi a reclamat agresiunea peste câteva zile.

În spatele lui Capmare stă o istorie extrem de zbuciumată şi plină de episoade agresive urmate de arestări şi condamnări. Majoritatea au fost pentru violenţele şi scandalurile care l-au făcut celebru, episoade care au culminat în mai 2010 când a ieşit cu puşca în mijlocul drumului, a oprit circulaţia şi a distrus câteva indicatoare rutiere. El a fost internat la Grajduri – Socola şi expertizat psihiatric, medicii concluzionând că are tulburări de comportament. Până să i se stabilească o schemă de tratament, Dobrin Capmare a reuşit să evadeze de la Socola, ajungând încă o dată celebru şi ţinând prima pagină a tuturor ziarelor din Moldova în preajma Crăciunului din 2005. Medicii îl diagnosticaseră iniţial cu schizofrenie, iar el a vrut să scape întrucât era suspectat într-un dosar de falsificare de valută. În acea perioadă era cercetat pentru că a furat o maşină şi a condus-o fără a avea permis, pentru distrugere şi pentru port ilegal de armă albă.  În celălalt dosar, în care a fost judecat alături de un gălăţean, a primit trei ani de închisoare pentru punerea în circulaţie a valutei contrafăcute, dar a fost eliberat condiţionat pentru bună purtare.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.