Acasă Administratie S-au săturat de pubele împuţite

S-au săturat de pubele împuţite

755
0
DISTRIBUIȚI

l în urma sesizărilor venite de la cetăţeni, Primăria va trage la răspundere firma Brantner

Curge cu reclamaţii, către primărie, în care pietrenii acuză că din maşinile care colectează gunoaiele în oraş se scurg zoaie colorate şi care le mută instantaneu nasul din loc. Pietrenii        s-au săturat să tot vadă pe carosabil şi să ocolească cu mare grijă dârele gelatinoase de zeamă, scursă din gunoaiele pe care ei le aruncă zilnic la tomberon. Nemulţumirile lor se îndreaptă şi asupra pubelelor, care, de nespălate ce sunt, au devenit extrem de lipicioase. Serviciul de salubritate este în administrarea societăţii Brantner, care a mai avut parte de plângeri ale cetăţenilor de-a lungul activităţii derulate în Piatra-Neamţ.

„Din mare parte din maşinile de salubritate se scurge pe carosabil continuţul lichid al pubelelor, lăsând în urma un miros pestilenţial şi un focar de mizerie. Peste tot în oraş pubelele sunt într-o stare jalnică iar ţarcurile în care stau nu au lacăte şi sunt pline de mizerie“, se plânge pie-treanul Florin D.

Nu este însă singurul deranjat de acest aspect, căci unii cetăţeni au observat că mirosul devine şi mai puternic în zilele călduroase şi în cele în care bate vântul. „Mai ales când e cald afară mirosul se intensifică. Oamenii au partea lor de vină, căci aruncă toate minunile de prin boxe. Mulţi au uitat că au încă borcane cu murături din toamna trecută şi abia acum le aruncă ca să facă loc pentru rezervele de la iarnă“, remarcă Andrei M.

Nu doar din cauza mirosului sunt afectaţi pietrenii, ci şi din cauza tomberoanelor infecte, sparte şi lăsate fără capace de oamenii străzii care caută de-ale gurii printre gunoaie. Doar ploaia le mai curăţă de mizerie însă şi atunc, zeama se scurge din ele pe trotuare şi contaminează totul. Din acest motiv oamenii nici nu se mai apropie de tomberoane, ci iau distanţă când trebuie să arunce gunoiul şi, de cele mai multe ori, aruncă pungile de departe iar mizeria zace împrăştiată până vin gunoierii.

Autorităţile spun că vina le aparţine localnicilor din cartier, care nu sunt educaţi şi aruncă tot felul de mizerii la gunoi. Dar dacă nici gunoiul nu mai poate fi aruncat la tomberon, atunci care ar fi soluţia?

Primăria pietreană promite însă să se ocupe îndeaproape de pro-blemă şi să atenţioneze societatea Brantner în privinţa serviciului efectuat.

„Va trebui reluată discuţia cu firma Brantner şi luat la analiză contractul pe care îl are cu primăria, ce obligaţii are firma şi dacă le respectă“, a declarat viceprimarul Dragoş Chitic.

(Ioana CALIŢCHO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.