Acasă Eveniment Produse foarte periculoase în comerţul local

Produse foarte periculoase în comerţul local

503
0
DISTRIBUIȚI

Autorităţile au emis, recent, noi alerte în privinţa unor produse care, odată folosite, pot cauza cancer ori diferite alte boli consumatorilor. Dacă le-au cumpărat fără a şti că sunt foarte periculoase, trebuie să înceteze să le mai folosească.

Autorităţile au emis alertă de risc serios pentru produsul cosmetic cu particule strălucitoare, vândut sub brandul „Saffron“, numele „All Over Glitter“, numărul modelului 123, fabricat în China. Acesta conţine antimoniu (valoarea măsurată: 24,7 mg/kg) care, dacă este inhalat, se poate depozita în plămâni, cauzând inflamaţii. Antimoniul este un metaloid alb-argintiu, întrebuinţat la realizarea unor aliaje în poligrafie, în industria cauciucului şi în tehnică.

Aceeaşi problemă o are şi produsul cosmetic pentru corp, cu particule strălucitoare, marca „Beauty Woman“, numele „All Over Glitter“, numărul modelului 123, de provenienţă chinezească.

Periculos este şi colierul vândut sub marca „Fashion Jewelry“, de provenienţă chinezească, produs ce conţine cadmiu în exces. Acesta este foarte dăunător sănătăţii deoarece se acumulează în corp, afectează organele şi poate cauza cancer.

Produsul pentru curăţat băile, brandul „Koslita“, numele „Valiklis“, fabricat în Lituania,  este extrem de acid, spun autorităţile, şi este foarte coroziv, dar nu conţine pictogramele adecvate, avertismentele şi frazele de precauţie pe recipientul în care este vândut.

Prin urmare, cetăţenii nu au la dispoziţie informaţii cu privire la utilizarea în condiţii de siguranţă şi la pericolele prezentate de produs. În cazul expunerii, utilizatorul ar putea suferi coroziune dermică gravă sau leziuni oculare grave.

Autorităţile au emis alertă de risc serios şi pentru spray-ul cu sânge fals folosit, în general, de Halloween, marca „Murder Motel“, fabricat în China. Produsul conţine un nivel excesiv de bacterii mezofile aerobe (valoare măsurată:170.000 ufc/g). Dacă este utilizat pe pielea deteriorată sau dacă vine în contact cu ochii, produsul poate provoca infecţii sau iritaţii.

(Natalia RÎŞTEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.